Beogradsko proleće: Saopšteni izvođači koji će se takmičiti na prestižnom festivalu

Danas, 16. marta održana je druga konferencija za medije povodom najavljenog održavanja festivala „Beogradsko proleće“, kada su saopštena imena odabranih takmičarskih kompozicija i izvođača koji će se publici predstaviti 29. aprila u Kombank dvorani.

Na konferenciji su govorili Igor Stanković, direktor Kombank Dvorane i Branko Klanšček, umetnički direktor festivala.

Povratak „Beogradskog proleća“ je probudio veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena. Tako je do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 5. januara do 15. februara prijavljeno blizu 300 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima, od kojih je odabrano 18 takmičarskih kompozicija.

Branko Klanšček, pročitao je imena ovogodišnjih takmičara, koji dolaze iz celog regiona: Toni Cetinski / kompozicija „Čuvam ljubav“; Željko Vasić/ kompozicija „Kompanjero“; Bojana Stamenov i Marko Tolja / kompozicija „Kada kažeš ljubav“; Boris Režak /kompozicija „Lastavica“; Kristijan Rahimovski /kompozicija „Vjetar u jedra“; Mirza Selimović / kompozicija „Plakaćeš“; Maja Sar/ kompozicija „Ljubav“; Dejan Najdanović Najda /kompozicija „Posle tebe“; Bojan Marović / kompozicija „Živim za nas“; Filip Žmaher /kompozicija „Oprosti mi“; Lukijan Ivanović /kompozicija „Da znaš“; Lado Leskovar/ kompozicija „Beograd, ti i ja“; Jasna Gospić / kompozicija „Beli grad“; Igor Simić / kompozicija „Požuri“; Saška Janković/ kompozicija „Tirkiz“; Davor Jovanović / kompozicija „Život“; Bojana Mašković/ kompozicija „Nismo mi isti“; Boris Pingović/ kompozicija „Život“.

Na Beogradskom proleću 2022. godine osamnaest novih kompozicija će se takmičiti u kategorijama najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri, a publika će svojim glasovima dodeliti prvu, drugu i treću nagradu festivala.

Igor Stanković, direktor Kombank Dvorane osvrćući se na prošlost i korene festivala, zadovoljan njegovim povratkom na velika vrata kultnog prostora, poručio je da će prodaja karata za festival početi sledeće nedelje i dodao da će prve tri nagrade koje će dodeliti publika SMS glasanjem iznositi 300.000, 200.000 i 100.000 dinara.

Umetnički direktor festivala Branko Klanšček je sa svoje strane izrazio zadovoljstvo što se prestižni festival vraća na domaću scenu, pa je obraćajući se medijima istakao da će Stručni žiri činiti pet osoba, a da će njihova imena naknadno biti saopštena, otkrivši i da će Specijalnu nagradu festivala dodeliti Naxi radio.

Vremeplovom unazad, tačno 61 godinu ranije – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje Kombank Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni Festival zabavne muzike koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

 

Izvor: Naxi Media Mix-Kombank dvorana PR
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.