“Apsolutno Muzika.”: Koncert u u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca

Omladinsko udruženje „Ishod“ s ponosom najavljuje koncert “Apsolutno Muzika.” koji će biti održan u utorak, 28. maja 2024. godine u 20 časova u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca. Ovom prilikom publici će se predstaviti mladi profesionalni umetnici: novoformirani simfonijski orkestar Iuvenis pod dirigentskom palicom Mihajla Miletića, uz solistkinju pijanistkinju Magdalenu Nešković.

Na programu koncerta Apsolutno Muzika.  su: klavirski koncert u a-molu Edvarda Griga I Peta simfonija Ludviga van Betovena. Iako Betoven i Grig dolaze iz različitih vremenskih i kulturnih konteksta mi smo odlučili da na poseban način povežemo ova dva važna dela umetničke muzike. Naime, na sceni će biti prisutan i dramski narrator koji će na kreativan način povezati ova dela i njihove autore.

Kreativna vizija je da ovo ne bude samo koncert, već i interakcija sa publikom kao svojevrsno putovanje kroz muziku i reči, spajajući prošlost i sadašnjost, individualno I univerzalno.

Omladinsko  udruženje „Ishod“ čini grupa umetničkih profesionalaca koja za cilj ima organizovanje, promovisanje događaja, te unapređivanje odnosa tradicionalnih i univerzalnih vrednosti u oblastima umetničke muzike, književnosti, slikarstva, vajarstva, sporta, pozorišne i filmske umetnosti, kao i podsticaj razvoja i afirmacije mladih profesionalnih umetnika koji kroz delovanje teže da budu izvor svetlosti i motivacije za sve one koji tragaju za inspiracijom i oplemenjivanjem.

Koncert je BESPLATAN i rezultat je isključivo zalaganja mladih umetnika i entuzijazma njihovih stručnih saradnika.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.