6000 Kragujevčana pevalo uz Balaševića

Aplauzi su Đorđa Balaševića u subotu uveče dozvali na binu u „SBB hali Jezero“, na rasprodatom koncertu pred rekordnih 6 000 posetilaca, saopštava Long Play.

Panonski mornar je nezaboravnu muzičku plovidbu u Šumadiji započeo uz „Slovensku“, a završio sa „Odlazi cirkus“, u međuvremenu prošavši kroz još oko tridesetak njegovih najpoznatijih numera.

„Hvala vam svima što ste došli, ne samo iz Kragujevca već iz svih krajeva. Vidim da su tu moji Slovenci, pa iz Čakovca, Makarske, Osijeka, celog regiona… Ne idem često u Sarajevo, ali vidim i vas, Sarajevo je uvek tu gde god da sviram“, poručio je Đole na početku koncerta.

Na koncertu je bilo i mnogih Beograđana kojima nije pevao nekoliko godina, a u Jezeru su se našle čak i dve Ruskinje koje su u Kragujevac zapucale iz Moskve samo da bi čule najpoznatijeg kantautora sa ovih prostora.

„Jako sam hteo da se vidimo, (ali) imao sam malu jednu situaciju, kako bi rekli Ameri, zdravstvenu. Pa dobro, godina proizvodnje. Ništa mi nije, al’ su me popravili svaka im čast! Stavili su mi četiri stenta, super! Sad sam „stent ap“ muzičar“, našalio se na račun intervencije na srcu zbog koje je morao u novembru da otkaže već rasprodati koncert u „SBB hali Jezero“.

Nije Panonski mornar žurio ni ovaj put, već je Šumadincima priredio plovidbu dužu od tri sata. Ni u stasu, ni u glasu nije se primetilo da je imao zdravstene probleme, iako se na konto toga šalio više puta tokom koncerta. Plovidba je bila lagana, uz poneki brži talas poput „Živeti slobodno“, „Boža zvani pub“, „Ne volem“, „Devojka sa čardaš nogama“ „Bela lađa“…

„Pitali su me hoću li moći da izdržim večeras tri sata, a ja sam rekao da ne brinu jer ja u Kragujevcu ionako samo započnem pesmu“, poručio je aludirajući na to da će cela hala završavati svaku baladu.

Tako je i bilo, a publika je zajedno sa Đoletom pevala „Neke nove klince“, „Priču o Vasi Ladačkom“, „Bezdan“, „D-mol“, „Provincijalku“, „Galiciju“, „Protinu kći“, kao i mnoge druge pesme koje su obeležile sve delove njegove karijere. Prostor između pesama, kao i uvek, popunjavao je anegdotama i pričama, uz poneko pominjanje političara, ali, kao što je rekao, ne previše – da ne kvari raspoloženje. U Kragujevac je uz svoj standardni bend doveo i tamburaše koji su već intimnu atmosferu učinili još prisnijom, pa je Đole sa Šumadincima s pravom bio na „ti“.

Izvor: Naxi media Mix-Long Play
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.