18. Slobodna zona predstavlja: Žene koje prkose konvencijama

Odvažne i odlučne, žene koje prkose ustaljenim pravilima i ustaju protiv svake vrste stega, upečatljive su junakinje koje će publika 18. Slobodne zone imati priliku da upozna od 3. do 8. novembra na velikom platnu i onlajn u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Austrijska carica Elizabeta bila je gladna znanja i željna života koji ne sputava dvorski korset, Betina Vegner je samo htela da peva ljubavne pesme ali nije mogla da ćuti, u duboko podeljenom društvu Indije “nedodirljive” žene će pokrenuti digitalne novine, u jednom kostarikanskom selu 40-godišnja Klara će krenuti na put seksualnog oslobađanja, a u jednom kanadskom rizortu tri žene će se suočiti sa svojim seksualnim demonima…

Informacije o filmovima na 18. Slobodnoj zoni, dostupne su na oficijelnom sajtu festivala.

18. Slobodna zona svečano će biti otvorena 3. novembra u 18.30 u mts Dvorani osvajačem Zlatne palme Trougao tuge Rubena Estlunda.

Ulaznice za svečano otvaranje su već u prodaji, na biletarnici mts Dvorane i online preko Ticket.rs, po ceni od 750 dinara.

I ove godine, deo filmskog programa Slobodne zone moći će da pogleda publika u celoj Srbiji jer će platforma KinoKauch biti domaćin onlajn Slobodne zone od 9. do 23. novembra.

Ovogodišnji festival podržali su potprogram MEDIA programa Kreativna Evropa, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada, Filmski centar Srbije i Francuski institut.

Izvor: Naxi Media Mix-Slobodna zona
Foto: Bigstock- XArtProduction

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.