Zemunfest od 9. septembra

Ovogodišnje letnje izdanje Zemunfest-a će biti održano od 9-13. septembra 2020. godine, na dobro poznatoj lokaciji Veliki trg. Za pet dana, na dve scene, prikazuje se ukupno 6 filmova, svetske i domaće kinematografije, zatim teatar na otvorenom, kao i posebna dečja zona u okviru koje će biti održane radionice slikarstva.

Ovogodišnji Zemunfest otvara Film ISTINA, delo svetski priznatog autora-Hirokazu Korede, najpoznatijeg po filmovima “Like father like son” i “Shoplifters” za koje je osvojio Zlatnu palmu u Kanu, kao i mnogim drugim višestruko nagradjivanim filmovima. U glavnim ulogama su najveća imena francuske kinematografije Ketrin Denev i Žulijet Binoš, kao i poznati holivudski glumac Itan Houk….Na Glavnoj sceni u selekciji filmova prikazaće se Optužujem, Znoj, Šarlatan i Undine.

Na Maloj sceni poslednjeg dana festivala će biti prikazan i jedan dokumentarni film „U zemlji kontrasta-Moja indijska priča“.

U okviru programa Teatar na otvorenom, odigraće se predstave „O kakav divan dan“, „Crvenkapa“ i „Ivica i Marica“.

Celokupan ovogodišnji projekat finansiran sredstvima iz budžeta grada Beograda, Sekretarijata za privredu I Kancelarije za mlade, kao I preduzeća Frikom, JP Skijališta Srbije i drugih. Očekivani broj posetilaca je oko 1.500 za sve dane festivala u skladu sa važećim merama Vlade Republike Srbije, a kao i svih prethodnih godina, ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Izvor: Naxi Medi Mix-Zemunfest PR
Foto: Bigstock-ZoranKompar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.