Zdravko Čolić Symphonic: Neprolazni hitovi u pratnji simfonijskog orkestra

Publika drugog po redu održanog „Banja Luka Fest“-a, završne večeri imala je priliku da uživa u svetskoj premijeri koncerta „Zdravko Čolić Symphonic“, na kome je najveća zvezda Balkana prvi put izvela neke od najvećih hitova u muzičkoj pratnji simfonijskog orkestra.

Uz pedeset muzičara na sceni ambijenta Tvrđave Kastel neponovljivi Čolić druženje sa publikom, na koncertu koji je mesec i po dana unapred bio rasprodat, započeo je pesmom „Produži dalje“.

Pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika, simfonijski orkestar oformljen specijalno za ovu priliku, dao je Velikanu popularne muzike podršku i neponovljive hitove Čolićeve višedecenijske karijere obojio novim aranžmanima i emocijom.

Ekskluzivnost ovakve interpretacije u jedinstvenom monumentalnom ambijentu dali su koncert koji će posetioci festivala iz celog regiona dugo pamtiti. Publika je svaku numeru ispratila ovacijama, a Čolić interakcijom sa njom potvrdio zašto se smatra neponovljivom ličnošću regionalne muzičke scene.

„Noć mi te duguje“, „Rijeka suza i na njoj lađa“, „Tvoje oči“, „Pjesmo moja“, „Jedna zima sa Kristinom“, „Ti si mi u krvi“, samo su neke od numera koje su se našle na repertoaru, a koje su izazvale snažne emocije publike.

Pesma „Kuća puna naroda“ simbolično je ostavljena za bis, kojom se legendarni Čola zahvalio publici, te „pesmom zagrlio“ sve prisutne stvarajući sa njima istoriju i jedno nezaboravno veče:

Nek mi bude nagrada
Kuća puna naroda
Živote moj
Podari mi glas
Pjesmama da zagrlim vas.

 

 

Izvor: Naxi Media Mix
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.