Završen Novi Sad film festival: „Po meni se ništa neće zvati“ Đorđa Vojvodića pobednički film u okviru Best Pitch selekcije

Crnogorski filmski projekat „Po meni se ništa neće zvati“ u režiji Đorđa Vojvodića pobednik je konkursa u okviru Best Pitch selekcije koji je raspisao Novi Sad film festival.

Film „Po meni se ništa neće zvati“ dobiće milion dinara za završetak realizacije. Ove godine žiri selekcije Best Pitch činili su: predsednik žirija, glumac Džon Sevidž, direktorka fotografije Maja Radošević i producent Milan Nikodijević.

Džon Sevidž je izjavio da ovaj film govori o nečemu što se trenutno dešava u svetu, nečemu što se tiče svih nas.

„Naslov je samo jedna veza, a naš odnos prema svemu u čemu živimo je u tom scenariju. Smisao priče je da moramo da iskoristimo nauku i nova saznanja da bismo živeli u skladu sa promenama koje se dešavaju – promenama u ljudima, drveću, nebu, vodi, hrani, promenama na našoj planeti. To smo svi mi“, kaže Sevidž.

Direktor festivala Vanja Hovan istakao je da je Best Pitch selekcija jedna od najzanimljivijih selekcija jer nije čista takmičarska selekcija, a nije ni čist Industry program. „Ovo predstavlja značajan korak i podršku regionalnoj kinematografiji. Imali smo privilegiju da čujemo utiske sa čuvenog Busan Content marketa i vidimo kako tamo stvari funkcionišu. Sredstva koja dodeljujemo, nisu zanemariva, predstavljaju snažan impuls za filmske projekte. Zahvalio bih se našim
partnerima i prijateljima jer su nam omogućili značajnu finansijsku podršku kojom možemo dapomognemo realizaciju filma“, rekao je Hovan.

Crnogorski filmski projekat „Po meni se ništa neće zvati”, reditelja Đorđa Vojvodića, prema scenariju Maje Todorović, nastaje u produkciji Bitter Frames iz Podgorice, producenta Miljana Vučelića. Kako autorskaekipa navodi, u pitanju je film „uspešne dekonstrukcije arhetipova alfa-mužjaka izvesne generacije i njegovog nasleđa u malom društvu”.

Izvor: Naxi Media, NSFF
Foto: Bigstock- Interpas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.