Virtuoz na gitari: Vlatko Stefanovski 10. decembra nastupa u Beogradu

Jedan od najpriznatijih gitarskih virtuoza na svetu Vlatko Stefanovski održaće svoj solistički koncert 10. decembra u MTS Dvorani.

Nakon brojnih nastupa u okviru festivala u nekadašnjoj Dvorani Doma sindikata, vrsni muzičar ove zime na istom mestu održaće svoj nastup sa njegovim triom.

Stefanovski se u karijeri dugoj skoro 50 godina, kako kroz grupu Leb i sol, tako i u solo karijeri, istakao kao vrsni instrumentalista, te slovi za nekog ko vešto kombinuje etno džez, rokenrol, džez fjužn i bluz sa primesama, kako kritičari ocenjuju „makedonske tradicionalne muzike i neparnih ritmova“. Poznat je kao neko ko sve ove zvukove spaja u jedno, te važi za jednog od omiljenih muzičara na našim prostorima.

Poreklom iz Makedonije, Vlatko Stefanovski je rođen u glumačkoj porodici, a gitaru je počeo da svira sa 13 godina, da bi do svoje 20-te oformio čuveni sastav Leb i sol.

Sa Leb i Sol objavio je 13 albuma i nastupao širom sveta.

Međutim, Stefanovski je tokom svoje solo karijere objavio i brojne solo albume, radio je muziku za film i pozorište, i saradjivao sa brojnim imenima i orkestrima.

Karte za koncert su u prodaji na MTSDVORANA.RS i na blagajni MTS DVORANE.

Izvor: Naxi Media Mix-MTS dvorana
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.