Van Gogh, YU Grupa i Partibrejkersi na Zemun Fest-u

Tradicionalni beogradski letnji festival Zemun Fest ove godine održaće se od 23. do 27. avgusta na tri lokacije u srcu jednog od najlepših delova Beograda. Na samom kraju avgusta, Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog street market-a i tri koncerta muzičkih velikana, grupa: Van Gogh, YU Grupa i Partibrejkersi.

Deo filmskog programa predstojećeg festivala biće otvoren 23. avgusta svečanom projekcijom ostvarenja „Žan Di Bari“ sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, filmom koji je otvorio Kanski festival. Pre prikazivanja, publika će uživati u koncertu filmske muzike u izvođenju sastava “Kvartet Rocher”.

Ovo izdanje Zemun Festa biće u znaku legendarnih Zemunaca – YU Grupe, koji su obeležili istoriju jugoslovenskog rokenrola, ali i istoriju ovog kraja Beograda. U Zemunu su stasavali, u Zemunu su dobili ime, a za Zemun i Dunav ih veže mnogo važnih, životnih i muzičkih trenutaka! Imajući sve to u vidu, publika Zemun Festa biće privilegovana da 24. avgusta uživa u projekciji filma „YU grupa – Trenutak sna“.

Filmski program festivala biće obogaćen projekcijama ostvarenja „Northern Comfort“ 25. avgusta i „Broker“ 26. avgusta. U skladu sa trendovima filmskih festivala, publika Zemun Festa će 27. avgusta biti u prilici da premijerno pogleda dve epizode nove serije “Tunel”, reditelja Petra Ristovskog. Sva prikazivanja filmova odigraće se u jedinstvenoj bioskopskoj dvorani na otvorenom na Velikom trgu u Zemunu.


Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Koncertni program održaće se na glavnoj bini na Zemunskom keju: 24. avgusta nastupiće bend Red Danger, 25. avgusta kultni Partibrejkersi, 26. avgusta grupa Van Gogh, dok 27. avgusta festival zatvara legendarna YU Grupa.

Na koncertnu zonu festivala “nasloniće se” i postavka Street marketa sa preko stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala mogu da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija, koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode.

Tokom pet festivalskih dana stanovnike i posetioce Zemuna očekuju desetine besplatnih programa, umetničke izložbe, filmske premijere, koncerti i street market. Sve to garantuje letnje večeri za pamćenje na obali Dunava.

Izvor: Naxi Media Mix-Zemun Fest PR
Foto: Naxi Media Mix- Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.