Van Gogh: 35. rođendan i reizdanje albuma More bez obala

Muzičko putovanje grupe Van Gogh dugo 35 godina, od antologijskih hitova iz 80-ih, preko inovativnih, višedecenijskih muzičkih i stilskih kolorita, sve do današnjeg trenutka, obeleženo je novim, limitiranim reizdanjem desetog studijskog albuma „More bez obala“ iz 2019.godine, pod etiketom izdavačke kuće Fidbox. Reizdanje albuma, pored tekstova pesama i do sad neobjavljenih fotografija u luksuznom digipaku, predstavlja izdanje namenjeno najvatrenijim poštovaocima rada grupe Van Gogh. U prodaji će se takođe naći i majica sa novim logotipom benda.

Sa albuma dostupnog u specijalnom pakovanju, publika će moći da se podseti i ekranizovanih hitova za pesme kao što su: „Za suze nema vremena“, „Emotivno miniran“, „Možda baš sad“, „Gotovo je sve“, „Više te ne volim ko pre“, a bend najavljuje i novi radijski singl i spot za pesmu „Kakvo divno veče“ u režiji Dejana Senića.

Muzička zaostavština rima, akorda i melodija spakovana u gotovo četiri decenije, dobila je u hodu spontani naziv „Vangogologija“, a vinovnici ovog pravca i sebi svojstvene muzičke priče Đule, Srba i Gaga i dalje su spremni za nove muzičke izazove.

Frontmen benda Zvonimir Đukić, rado se seća početka rokenrol priče koja datira još od 1986. godine, ali ne posustaje na trasi „feniksovog kreativnog puta“. Tokom protekle godine, Đule i ekipa nisu propustili priliku da studijski zabeleže nove muzičke ideje, koje već, kako sami tvrde, predstavljaju okosnicu budućeg studijskog izdanja:

„Album „More bez obala“ je ovim reizdanjem, posle tišine koju nam je pandemija donela, ponovo dobio vetar u jedra. Ovim posebno dizajniranim CD izdanjem i novim spotom za pesmu „Kakvo divno veče“ sa aktuelnog albuma, obeležavamo 35.rođendan grupe. Pomenuta pesma je ujedno i naš sledeći radijski singl. Ljudi, jedva čekamo da vam koncertno krenemo u susret i da vas zagrlimo muzikom“, poručuje Đule.

Podsetimo, album „More bez obala“ je svoju uspešnu regionalnu promociju doživeo 2019. godine, a beogradsku juna iste godine pod nazivom ROKA ROLA, kada je za prijatelje iz sveta muzike ali i medije, Đule sa svojom ekipom u dobro poznatom eksplozivnom ritmu zasvirao kako antologijske hitove benda tako i pesme sa aktuelnog studijskog albuma „More bez obala“.

Album se može naći u prodaji u svim bolje snabdevenim prodavnicima CD-a i vinila, a primerak albuma moguće je naručiti pouzećem u platinum, gold ili silver paketu na www.fidbox.rs ili putem Fidbox fejsbuk i Instagram stranice.

Izvor: Naxi Media Mix-Van Gogh PR
Foto: Naxi Media Mix- Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.