“UKUS LJUBAVI“ sa Žilijet Binoš u glavnoj ulozi u bioskopima

Proslavljenu glumicu i vlasnicu nekoliko prestižnih filmskih nagarda, Žilijet Binoš gledaćemo u najnovijoj romantičnoj drami UKUS LJUBAVI čije je prikazivanje u bioskopima počelo 28. marta.

Ovaj put u ulozi  nenadmašne kuvarica Ežini koja skoro četvrt radnog veka provodi radići za čuvenog gurmana Dodena, Žilijet Binoš bila je glavni odabir renomiranog reditelja Anha Hunga Trana koji je želeo da snimi film na temu koja je povezana sa gastronomijom.
Ežini je kuvarica kod gospodina Dodena. Gastronomska praksa i uzajamno divljenje tokom vremena prerastaju u romantičnu vezu, a njihova povezanost dovodi do nastanka jela koja su svaka ukusnija od predhodnih i koja zbunjuju i najslavnije svetske kuvare. Ipak, Ežini voli svoju slobodu i ne želi da se upotpunosti preda Dodenu smatrajući da mu je kuvarica i da u tome leži temelj njihove hemije. Gastronomiju podiže do nivoa umetničke forme.

Uloga Dodena Bufana, lika koji je ekranizovan na osnovu knjige “The Life and Passion of Dodin Bouffant” autora Marsela Rufa poverena je Benoau Mažimelu („Profesorka klavira“) poznatom francuskom glumcu i nekadašnjem partneru Žiijet Binoš.

Nakon dvadeset godina bivši par se ponovo našao zajedno na setu, a na pitanje da li je ovaj dvojac odmah bio planiran za film, Anha Hunga Trana odgovara da je Žilijet bila prvi odabir:

„Bila je neverovatna. Kad se ona pojavila na setu sve je postalo stvarno, zanimljivo, dirljivo. Budući da je reč o modernoj, odanoj ženi u stvarnom životu ona svom liku daje unutašnju snagu zbog koje se njen otpor prema Dodenovim strastima čini još opipljivijim. Možda toga nije bila svesna, ali kad je bila s nama na setu, disciplina svih se automatski poboljšala,“ rekao je reditelj dodajući da je glumac Mažimel upao u priču gotovo u poslednjem trenutku.

„Bili smo veoma srećni što smo ga dobili. On je jedan od najopuštenijih, najzabavnijih glumaca s kojima sam do sada radio. Veliki je talent, pogotovo kad je u pitanju opuštenost i improvizacija. Vrlo je lako s njim raditi,“ zaključio je reditelj filma.

Izvor: Top FM, MegaComFilm
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.