Stefan Milenković i Muzikon oduševili publiku

Ovog vikenda, u nedelju 30. maja proslavljeni violinista i muzički pedagog Stefan Milenković sa kamernim orkestrom „Muzikonom“ održao je koncert u Botaničkoj bašti.

U jednoj od najlepših oaza glavnog grada, publika je imala priliku da uživa u maestralnosti Milenkovićeve interpretacije, pa je koncert nazvan „Čajanka“ ispraćen gromoglasnim aplauzom.

Na repertoaru je bila serenada za gudače Petra Iliča Čajkovskog koju je izveo orkestar „Muzikon“, dok su sa Milenkovićem izveli „Godišnja doba“ Astora Pjacole.

Milenković je dva puta izlazio na bis, kada su izveli temu iz „Šindlerove liste“, a potom ponovili Pjacolino „Proleće“.

Koncertom „Čajanka“ orkestar Muzikon otvario je svoju četvrtu koncertnu sezonu „Coinflip“ koja je koncipirana kao spoj tradicionalnog i savremenog „atipičnog“ izvođenja dela klasične muzike. Kroz programe, aranžmane i lokacije, Muzikon će predstaviti koncerte koji čine „dve strane novčića“ ideje o izvođenju klasične muzike u XXI veku. Neki od koncerata su u klasičnoj formi sa fokusom na usavršavanje izvođenja i saradnji sa gostujućim solistima – vrhunskim stručnjacima iz branše, dok su ostali koncerti eksperimentalni u pogledu žanra kompozicija i pružaju publici novu perspektivu iz koje posmatraju klasičnu muziku.

Koncert je bio organizovan u skladu sa epidemiološkim merama.

Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić
Izvor: Naxi Media Mix- Orkestar Muzikon PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.