Specijalna projekcija filma Minamata: Glumačka bravura Depa

Specijalna projekcija snažne drame reditelja Endrua Levitasa ( Andrew Levitas) Minamata, koja po ocenama eminentnih filmskih kritičara, predstavalja „snažan odjek sadašnjeg vremena“, a glavni glumac Džoni Dep doslovce „sjedinjen sa ulogom“, biče održana u četvrtak 2. septembra u Kombank Dvorani s početkom u 19:30.

Interesantan je podatak da mnogi smatraju ulogu Džonija Depa, koji se za potrebe filma transformisao do neprepoznatljivosti, upravo za najbolji glumački performans do sada.

Dep u filmu uverljivo tumači ratnog fotografa Eugena Smita, koji se nakon uspeha tokom Drugog svetskog rata otuđuje od svih.

Isprva odbija poziv urednika magazina „Life” da otputuje u Japan i istraži trovanje stanovnika ribarskog mesta poznatog kao Minamata.

Ipak, kada ga pasionirana žena prevodilac pozove da ipak to učini, Eugen prihvata mogućnost da istraži razorne posledice korporativne politike, kao i saučesništo policije i vlasti.

Naoružan samo svojom pouzdanom kamerom – protiv moćne korporacije, Smit će morati da stekne iznevereno poverenje zajednice i napravi takvu fotografiju, koja će ovu priču preneti u svet.

Izvor: Naxi Media Mix-MCF PR
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.