Sanremo koncert na Kalemegdanu

Nakon dve godine pauze, organizuje se četvrto izdanje „Sanremo Giovani World Tour“, manifestacija koju organizuje Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije u saradnji sa televizijom RAI, koja finaliste festivala Sanremo Giovani 2021 dovodi pred publiku nekih od najdinamičnijih gradova Evrope. Beograd će biti jedna od četiri evropske prestonice koje će ove godine ugostiti Jumana, Martinu Beltrami, Litame i Samiju na turneji u trajanju od sedam dana.

Koncert u Beogradu, koji organizuju Ambasada Italije u Beogradu, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i Centar beogradskih festivala (CEBEF), održaće se na Kalemegdanu u subotu, 4. juna u 20.00 časova (Gornji grad). Ulaz je slobodan.

Između prošlosti i sadašnjosti, pesme za sva vremena i novi hitovi čuće se zahvaljujući nastupu umetnika koji će na sceni izvesti sopstvene numere, kao i nove verzije velikih klasika italijanske muzike, u saradnji sa umetničkim direktorom turneje Mauriciom Filardom i njegovim muzičarima. Reč je o turneji koja promoviše tradiciju italijanske pesme i na najbolji način predstavlja mlade talente italijanske pop muzičke scene.

UMETNICI:

Juman, rođen u Rimu od oca sa Zelenortskih ostrva i majke iz Rima, pobednik je poslednjeg izdanja festivala Sanremo Giovani sa pesmom „Mille Notti“. Još kao tinejdžer počinje da piše sopstvene pesme i 2015. godine seli se u London i Berlin gde nastavlja svoj životni i muzički put. Godine 2016. vraća se u Italiju i stupa u kontakt sa diskografskom kućom Leave Music, koja već sarađuje sa pevačima kao što su Manarino, Toska i Avinkola.

Martina Beltrami, kantautorka rođena u Rivoliju, učestvuje 2020. godine u poznatom televizijskom talent-šou programu „Amici di Maria De Filippi“. Sa svojim prvim singlom „Luci accese“ dolazi na prvo mesto liste singlova platforme iTunes i ulazi na plej-liste „New Music Friday“ i „Viral 50“ platforme Spotify. Ova pevačica je jedno od italijanskih zaštitnih lica globalne kampanje „Unlike Any Other“ kompanije Spotify posvećene umetnicima koji pripadaju zajednici LGBTQIA+. Dana 25. marta diskografska kuća Artist First/Fiero Dischi objavljuje „CARA ME”, debi album kantautorke iz Torina.

Litame, pevačica iz Veneta, 2020. godine počinje da piše sopstvene pesme sa autorima i producentima Stefanom Pavijanijem i Nikolom Mesedaljom. U junu 2021. godine, sa pesmom „Respiro su Marte“, plasirala se među prvih šest izvođača na festivalu novije italijanske muzike „Fatti Sentire“, koji se prikazivao na kanalu Rai2.

Samia, Rimljanka poreklom iz Somalije i Jemena, nalazi se 2021. godine na spisku izvođača diskografske kuće Leave Music i objavljuje singl sa pesmama „Volume Spento“ i „Piove“, u aranžmanu i produkciji Frančeska Katalda.

Mauricio Filardo, umetnički direktor internacionalne turneje „Sanremo Giovani World Tour“ od 2019. godine, bio je muzički direktor festivala Sanremo Giovani 2018. i muzički direktor šou programa festivala Sanremo 2019. Takođe je i muzički direktor „Pesme za Evroviziju 2022“, a bavi se i produkcijom, pisanjem aranžmana i komponovanjem muzike za film i televiziju.

Izvor: Naxi Media Mix- ProPR promo
Foto: Bigstock-Alex Staroseltsev

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.