Rock opera ponovo u mts Dvorani

Nakon prošlogodišnjeg majskog nastupa kada su briljirali u mts Dvorani, na istu scenu – Rock opera vraća se i ove godine! Vanvremenski, antologijski, svetski, rok hitovi u posebnom simfonijskom zvuku i specifičnim interpetacijama, preplaviće dobrim vibracijama mts Dvoranu 5. oktobra s početkom u 20h.

Ovaj muzički spektakl ove godine izvodi se pod nazivom “Rock opera – Specijal“, a organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda, Hora i Orkestra Opere iz Novog Sada i mts Dvorane.

Na programu koncerta zastupljeno je 25 muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike, u kojoj su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo.

Na sceni čak 50 izvođača izvodi muziku grupa The Doors, Queen, Pink Floyd, AC/DC, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Tine Tarner i drugih grupa i solista. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, a kao vokalni solisti nastupaju Jana Šušteršič, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić i članovi Hora i orkestra Opere SNP.

Neobičan spoj klasične rok muzike i gvozdene opere doveo je do toga da muzički spektakl “ROCK OPERA“ već nekoliko godina spaja ne samo muzičke žanrove već i različitu publiku. koncept Rok opere je podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila.

Koncert “Rock opera – Specijal“ je specijalno pripremljen koncertni šou povodom pet godina umetničkog rada novosadske Rock opere i biće predstavljen na Evropskoj turneji planiranoj za 2023. godinu.

Kupovina karata dostupna je na mtsdvorana.rs, Tickets.rs i Efinity.rs.

 

 

Foto: Bigstock-Body Stock
Izvor: Naxi Media Mix-mts Dvorana

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.