Premijera domaćeg ostvarenja „Sunce mamino“: Branka Katić o ulozi Olge

Uoči svečane beogradske premijere domaćeg ostvarenja „Sunce mamino“ koja će se danas, 13. februara održati u mts Dvorani objavljen je i prvi insert iz najnovijeg filma reditelja i scenariste Koste Đorđevića.

Novi film Koste Đorđevića “Sunce mamino” je topla, melanholična, tinejdžerska i porodična crna komedija, koja govori o odrastanju, o emotivnim odnosima, složenim porodičnim vezama i ljubavi kao univerzalnoj sili koja razboleva, ali i leči, pokreće sve nas.

Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Pavle Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Alisa Radaković). U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu. Dok manevriše između ljubavi i smrti, pokrenuće čitav niz događaja, nerazjašnjenih odnosa i emocija.

U liku Reljine majke našla se Branka Katić, koja o ulozi Olge koju tumači navodi: “Olga je žena na rubu nervnog sloma. Bodljikavo prase preplašeno da će, ako opet pokaže svoje slabosti, biti izigrana i napuštena. Olga je od onih što uvek krive druge, ’nema vremena’ da se bavi sobom, ne ume da procesuira svoje boli, pa sav taj bes i nemoć kuljaju iz nje i na najmanji nadražaj. Razvedena je, besna na bivšeg muža, ljuta na rođenu majku, samohrana majka dva dečaka, koja bije bitke sa svima, u društvu u kome su skoro svi jednako nervozni kao i ona. Mojoj Olgi nije lako. Kada niste sposobni da osetite ljubav, prvom vama nije dobro. Uz Reljinu pomoć Olga ce naučiti mnogo, njen stariji sin ce joj pomoći da otvori svoje srce i vrati se i deci i sebi.

Čudesno putovanje koje u gledaocu gotovo neizbežno budi sećanja na odrastanje, prve ljubavi, ali i  sva ona ranjiva i zalečena mesta u sasvim ličnom, intimnom univerzumu svakog od nas.

Nakon Beograda, film Sunce mamino premijerno će biti prikazan i u Novom Sadu 14. februara u bioskopu Arena Cineplex, potom u Nišu 16.2. u Cine Grand Delta Planet Niš, kada će i zaživeti na reperotaru svih bioskopa.

U nastavku pogledajte trejler!

Izvor: Naxi Media Mix, MegaComFilm
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.