Premijera domaćeg filma „Sunce mamino“ 13. februara

Premijera filma „Sunce mamino“ scenariste i reditelja Koste Đorđevića održaće se u utorak, 13. februara u mts Dvorani, s početkom od 20h.

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Talinu, Đorđevićevo ostavrenje koje je okupilo poznata glumačka imena Pavla Čemerikića, Alisu Radaković, Denisa Murića, Branku Katić, Dubravke Kovjanić i Draginju Voganjac donosi sada pred domaću publiku toplu, tinejdžersku i porodičnu crnu komediju koja govori o odrastanju, o složenim emotivnim odnosima, o porodičnim vezama. „Sunce mamino“ je priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboleva, leči i sve nas pokreće.

Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Pavle Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Alisa Radaković).

U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu.

Beograd, kao nosilac jedne od glavnih uloga u filmu nemi je svedok i saučesnik u pričama pomenutih junaka, ali u predstojećem ostvarenju Koste Đorđevića prikazano je i neko novo, malo poznato lice grada. Beograd deluje kao univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište.

Pored potpuno novog lica Beograda, koje možemo videti u filmu, Sunce mamino donosi i sjajnu muziku, produciranu po najvišim svetskim standardima.

Muziku za film komponovao je veoma uspešni srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa.

U saradnji sa hrvatskim elektropop dvojcem Nipplepeople, Filip je za potrebe filma snimio singl Ti i Ja, koji se već nalazi na svim muzičkim platformama.

Izvor: Naxi Media Mix- MegaComFilm
Foto: youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.