Počinje prodaja ulaznica za Bitef-Prolog

Uprkos činjenici da je 54. Bitef, koji je trebalo da bude održan u septembru, odložen za sledeću godinu, kada će se organizovati zajedno sa 55. Bitefom, beogradska publika će ipak moći da uživa u programu Bitef-Prologa, svojevrsne najave 54. i 55. izdanja festivala. Pod sloganom Na ivici budućnosti, od 12. do 14. septembra, u Bitef teatru i na Skveru Mire Trailović, odvijaće se pozorišni program, stručne i javne tribine, performansi, kao i susreti sa umetnicima. Ceo događaj će se realizovati uz strogu primenu higijensko-epidemioloških mera, obavezno nošenje maski i poštovanje fizičke distance između posetilaca.

U glavnom programu učestvuju dve pozorišne predstave. Pored Doline jeze u režiji Štefana Kegija i koprodukciji trupe Rimini protokol i Kameršpilea iz Minhena, dolazak u Beograd potvrdio je i čuveni Teatar Vidi iz Lozane, publici Bitefa poznat po gostovanjima predstava Hajnera Gebelsa Eraritjaritjaka i Štifterove stvari, ali i po produkciji komada Zaostavština, komadi bez ljudi, pobednika 52. izdanja Bitefa pre dve godine. Ovoga puta, Teatar Vidi dolazi na Bitef sa predstavom Biti Arijela F. Radi se o pozorišnom eksperimentu vizuelnog umetnika iz Ženeve Simona Sena, koji pokušava da dokaže kako živi i virtuelni svet ne moraju uvek da budu suprotstavljeni jedan drugom. On na internetu kupuje digitalnu repliku ženskog tela, da bi se potom zainteresovao za pravu osobu čije digitalno telo poseduje i počeo da je istražuje, analizirajući psihološke, rodne, pravne i druge aspekte ovog fenomena. Predstava je na programu 14. septembra u Bitef teatru.

U okviru debatnog programa Bitef-Prologa, održaće se i međunarodna tribina o sistemskoj podršci teatru u doba pandemije pod nazivom Na ivici nove pozorišne sezone. Tribinu će voditi Jelena Knežević i Aleksandar Brkić, a u razgovoru sa stručnjacima iz oblasti kulturne politike i menadžmenta u kulturi iz zemlje i inostranstva pokušaće da dobiju odgovor na pitanje koje su to mere koje kreatori kulturne politike treba da primene u narednom periodu kako bi se omogućilo funkcionisanje kulture u novonastalim okolnostima povezanim sa epidemijom koronavisa, ali i da predstave primere dobre prakse i anticipiraju moguće modele funkcionisanja u vremenukoje nas očekuje. Tribina Na ivici nove pozorišne sezonebiće održana na otvorenoj sceni na Skveru Mire Trailović, u ponedeljak 14. septembra, s početkom u 15 časova.

Svi programi Bitef-Prologa moći će da se prate na zvaničnom YouTube kanalu Bitefa, i uživo putem ekrana koji će biti postavljen na Skveru Mire Trailović. Izvođenje predstave Dolina jeze moći će da se prati i preko malih ekrana na kanalu RTS2. Za sve dodatne informacije, posetite sajt https://festival.bitef.rs/.

Prodaja ulaznica za predstave Bitef-Prologa počinje u sredu, 2. septembra, putem sajta https://festival.bitef.rs/. Ulaznice se mogu rezervisati i putem mejla [email protected], ili na broj telefona +381 69 899 24 00.

Cena pojedinačne karte za svaku od dve predstave je 2000 dinara, dok su za onlajn rezervacije određeni popusti od 10 do 20 posto.

Izvor: Naxi Media Mix-BITEF PR
Foto: Bigstock-Teodor Lazarev

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.