Ovog vikenda Botanička bašta postaje prestonica džeza

Tokom predstojećeg vikenda, 3. i 4. jula, u Botaničkoj bašti “Jevremovac” biće održano 13 koncerata na dve bine na kojima će nastupiti najbolji džez muzičari Srbije u okviru festivala Jazz in the Garden.

Prvi put u Beogradu se organizuje džez festival na otvorenom i to u predivnom ambijentu Botaničke bašte, čije će kapije u subotu za posetioce biti otvorene od 16 časova, a koncerti počinju u 17.00h, dok će u nedelju prvi koncert biti održan u 16.15h, tako da će publika u baštu moći da uđe već od 15.30 časova.

U subotu 3. jula na Main stage-u kod Staklene bašte koncerti počinju u 17.15 časova, a prvi će nastupiti Filip Bulatović Quartet, potom kultna beogradska grupa Fish in Oil i od 20.30h Vasil Hadžimanov Band.

Na Garden stage-u će se istovremeno odvijati ne manje atraktivan program u okviru koga će nastupiti Di Luna Blues Band sa gostima Draganom Ćalinom i Natašom Guberinić, potom mladi trubač Ivan Radivojević sa svojim kvartetom i za kraj mlada beogradska fjužn senzacija Gorica & The Grooveheadz.

Drugog dana festivala, 4. jula program na Main stage-u će otvoriti najcenjeniji muzičari mlade generacije okupljeni u bendu Schime, od 18.45h izvanredna džez pevačica i kompozitor Sanja Marković, a program prvog Jazz in the Garden festivala će svečano zatvoriti koncert Big Banda RTS-a sa kojim će nastupiti i pevačica Aleksandra Bjelić.

Program na Garden stage-u u 16.15h otvara sastav Glas, dirka, bas, potom renomirana džez pevačica Katarina Kačunković, zatim Veljko Vujčić Trio i od 20h sekstet saksofoniste Ljubiše Paunića Belgrade Funk Combo.

Botanička bašta se prostire na više od pet hektara površine tako da će za sve ljubitelje džeza biti dovoljno prostora da uživaju, kako u prirodi, tako i u sjajnim koncertima kojih su se uželeli i publika i muzičari.

Ulaznice po ceni od 950 dinara po danu mogu se kupiti preko Tickets.rs i Gigstix servisa, a od 1. jula i na blagajni Botaničke bašte.

PROGRAM FESTIVALA JAZZ IN THE GARDEN

SUBOTA 3. JUL
Main Stage
17:15 Filip Bulatović Quartet
18:45 Fish in Oil
20:30 Vasil Hadžimanov Band

Garden Stage
17:00 Di Luna Blues Band, specijalni gosti Dragan Ćalina i Nataša Guberinić
18:30 Ivan Radivojević Quartet
20:00 Gorica & The Grooveheadz

NEDELJA 4. JUL
Main Stage
17:15 Schime
18:45 Sanja Marković
20:30 Big Band RTS, specijalni gost Aleksandra Bjelić

Garden Stage
16:15 Glas, dirka, bas
17:00 Katarina Kačunković
18:30 Veljko Vujčić Trio
20:00 Belgrade Funk Combo

 

Izvor: Naxi Media Mix-ORBIS Communications PR
Foto: Bigstock- Synel

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.