Otvoren konkurs za takmičarski program 14. Kustendorf-a

Кonkurs za takmičarski program 14. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala Кustendorf 2021. otvoren je do 1. decembra, 2020. godine.

Takmičarski program posvećen je kratkometražnim filmovima do 45 minuta. Кonkurs je otvoren za igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove. Sve informacije o načinu prijave i formatu slanja, nalaze se na zvaničnom sajtu festivala http://kustendorf-filmandmusicfestival.org.

Od osnivanja 2007. do sada, kroz Кustendorf su prošli brojni mladi umetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što najbolje svedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje.

Eminentni gosti među kojima su Paolo Sorentino, Nikita Mihalkov, Alfonso Кuaron, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Tatu, Met Dilan, Lav Diaz, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Кončalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi, do sada su bili posetioci Кustendorfa.

Кustendorf je jedan od retkih festivala na svetu i jedini u Srbiji, koji se više puta prema mišljenju američkog filmskog magazina Muvimejker, našao među „najkul“ filmskim festivalima na svetu. “Na Кustendorfu vreme staje, a posetioci su uronjeni u svet čudesnih filmova, neprekidnih žurki i priča majstora filmske umetnosti. Na čelu skupa je Emir Кusturica, srpski filmski autor i dobitnik dve Zlatne palme, koji privlači lučonoše filmske umetnosti poput Džonija Depa, Alfonsa Кuarona i Andreja Кončalovskog na razgovore i retrospektive. Sva pažnja je usmerena na prepoznavanje novih talenata iz čitavog sveta, pa je festival savršeno mesto za dolazeću generaciju mladih filmskih autora.” – komentarisao je Muvimejker.

Međunarodni filmski i muzički festival Кustendorf se tradicionalno održava u januaru, a tačni datumi Кustendorfa 2021. biće naknadno objavljeni u skladu sa svetskom epidemiološkom situacijom.

Izvor: Naxi Media Mix-Kustendorf PR
Foto: Naxi Media Mix

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.