Otvoren Kineski festival svetla

Četvrti po redu “Kineski festival svetla” u organizaciji “Balkanopolis centra za modernu tradiciju”, pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, uz pokroviteljstvo grada Beograda i podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, otvoren je sinoć na Sava Promenadi ispred Galerije u Belgrade Waterfront-u. U 17:00 sati po beogradskom, a u ponoć po pekinškom vremenu, vatrometom za pamćenje, obeležen je doček kineske Nove godine. Otvaranju su prisustvovali pomoćnik ministarke za kulturu i informisanje Stanko Blagojević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, minister savetnik iz ambasade NR Kine Tian Yishu , Bojan Lalić Institut Pojas i put u Beogradu, i naravno inicijator i osnivač festival, umetnik Slobodan Trkulja.

“Presrećan sam što se tradicija nastavlja i što ćemo i ove godine da uživamo u čarima lampiona, uz mnoštvo atraktivnih noviteta i u Beogradu i Novom Sadu. Posebno me raduje činjenica što je “Kineski festival svetla” iz godine u godinu rastao i došao do veoma visokog nivoa uprkos situaciji u kojoj se nalazimo i koja nam je donela otežanu komunikaciju sa inostranim državama. Pozivam sve da posete festival ili u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije ili u Novom Sadu u Limanskom parku. Povedite decu, prošetatjte sa prijateljima i uživajte, na bezbedan način, u bajkovitom i kreativnom svetu lampiona” izjavio je umetinik Slobodan Trkulja koji već godinama uživa veliku popularnost u Kini i jedan je od ambasadora kulturne razmene između dve zemlje.

Kineski festival svetla obasjavaće Beograd i Novi Sad od 31. januara do 13. februara 2022.godine. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti uključeni svakog dana od 17h.

Foto: Bigstock-pheeraphan
Izvor: Naxi Media Mix- Kineski festival svetla PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.