„Osvajači“ najavili beogradski koncert

Članovi kragujevačkog benda Osvajači danas su u druženju sa novinarima najavili veliki koncert u mts Dvorani zakazan za 19.oktobar, kojim će obeležiti 30 godina postojanja i rada benda.

Hard rok sastav poznat po čuvenim hitovima S kim čekaš dan, Maska, Pronađi me, Možda nebo zna, Nikad više s tobom, Krv i led, najavili su da će ove hitove izvesti i na koncertu, a kako kažu publika i dan danas zaplače uz neku od njihovih čuvenih balada.

Frontmen Zvonko Pantović Čipi poručuje da publika i dan danas zaplače na koncertima uz njihove čuvene balade: „Na koncertima nam obično traže balade, ali ima i onih koji uživaju uz naše dinamične hitove. U Mts Dvorani ćemo svirati sve,a imaćemo i specijalne goste: Kikija Lesendrića iz Pilota, Zorana Milanovića iz Smak-a, a gost će biti i Zele Lipovača iz Divljih jagoda, koji su nedavno na moj tekst uradili muziku za pesmu „Vanila i znoj. Bila je to odlična saradnja, a i ja ću biti gost na njihovom koncertu 08. oktobra kod vas u Dvorani“, poručio je Čipi.

Klavijaturista Nebojša Jakovljević poručuje da se bend uželeo solo svirki i da jedva isčekuju susret sa beogradskom publikom : „Repertoar i atmosfera na našim koncertima nikada nisu isti, tako da sada uz naše specijalne goste i prijatelje pre svega, očekujemo potpuno drugačiji koncert nego do sada. “

Podsetimo, bend su 90-ih osnovali Čipi, gitarista Dragan Urošević, Nebojša Jakovljević, bas gitara Saša Popović i bubnjar Miša Raca.

Jedan od značajnijih ljudi koji je učestvovao u radu grupe Osvajači je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski,u čijem studiju je snimljen prvi albu Krv i led koji je ujedno bio i producent albuma. Laza Ristovski je na drugom albumu bio gost na pesmi Sam . Kada je nastupao sa grupom Osvajači njegova „boja“ oslikavala je specifičan zvuk benda, pa se zato bend po tome posebno razlikovao. Na svoja prva dva albuma, Krv i led (objavljenom 1990. godine) i Sam (objavljenom 1995. godine), predstavili su se glam metal zvukom, a najveći uspeh su doživele njihove balade Možda nebo zna i S kim čekaš dan.

Danas bend svira u sastavu: Zvonko Pantović Čipi — vokal; Emir Hot— gitara; Nebojša Jakovljević — klavijature; Nenad Branković — bubnjevi; Dejan Ilić — bas-gitara; Dušan Simović — gitara.

Karte za koncert su u prodaji na blagajni mts Dvorane i putem Tickets.rs

 

Izvor: Naxi Media Mix-mts Dvorana PR
Foto: Bigstock-Body Stock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.