Održana online konferencija povodom premijere filma o Marini Abramović

Povodom premijere filma „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ reditelja i scenariste Borisa Miljkovića juče je održana prva velika online konferencija kod nas, uz prisustvo predstavnika medija u digitalnom okruženju.

U Velikoj sali Kombank Dvorane o najnovijem dokumentarnom filmu o svetski priznatoj umetnici Marini Abramović i predstojećoj domaćoj premijeri filma zakazanoj za subotu, 5. decembra, razgovor su vodili reditelj Miljković i filmska kritičarka i novinarka Sandra Perović.

„Računam da je beogradska premijera, kao i Marinin povratak u Beograd, neka ključna tačka tj. odlaženje tog filma u neki svoj život i od mene,“ rekao je reditelj Miljković tokom razgovora.

Marinina putujuća retrospektivna izložba Čistač inspirisala je Miljkovića da snimi dokumentarni film „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ koji, kako kaže prati emociju junakinje, neposredno, sa malim komentarima, saučestvujući sa njenim osećanjima.

„Mi smo se upoznali jednom prigodom kada je njen tim došao da pripremi predstojeću veliku izložbu. Tada smo se upoznali formano,“ rekao je Miljković dodajući: „Znam je kao klinac od 14 godina iz intervjua. Studentski kulturni centar je bio centar sveta, tu su se dešavale neke stvari i mogao sam da primetim Marinu. Onako visoka, zračila je u toj grupi posebnim svetlom. Svetlom znanja i hrabrosti. Meni je Marina bila lepa, činila je jedan spektakularan prizor.“

Svetska premijera filma „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ održana je na ovogodišnjem festivalu u Sarajevu, a potom su usledili istaknuti Međunarodni filmski festivali – od Jihlava u Češkoj, Mostra de Valencia u Španiji, do Sao Paulo Mostre u Brazilu i festivala u Varšavi, u Poljskoj.

Film „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ premijerno će biti prikazan kod nas, u Online bioskop-u MOJ OFF u subotu 5. decembrau 19h, kada će se i naći na „redovnom repertoaru“ ovog virtuelnog bioskopa (mojoff.net).

Izvor: Naxi Media Mix-MCF PR
Foto: Bigstock-excelentphoto

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.