Ođila nastupa na Guitar Art Festivalu

Međunarodno proslavljena kultna jugoslovenska grupa Odjila, održaće veliki koncert 11. marta u Kombank dvorani u okviru 21. međunarodnog Guitar Art festivala u Beogradu.

Odjila će u svojoj 30 godina dugoj karijeri, ovom prilikom po prvi put održati koncert u legendarnom Domu sindikata – današnjoj Kombank dvorani. Biće to prilika da publika čuje brojne bezvremenske rusko romske hitove.

Ođilu od svog formiranja izvodi širom sveta prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra “Romen” iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova „Cigani lete u nebo“, „Moja slatka umiljata zver“ i t.d.

Mediji u Jugoslaviji, ali i u mnogim drugim državama, često su Ođilu predstavljali kao autentični ciganski bend iz Moskve, što dovoljno svedoči o perfekciji članova grupe u izvođenju romske muzike.
Od 1983. do 1990. godine grupa je objavila tri albuma (dva zlatna). Na trećem je zabeležena muzika iz filmova „Tamna strana sunca“, „Drugi čovek“ i „Osmi dan u nedelji“, u kojima su članovi bili ne samo muzičari već i glumci. (Spoj muzike i glume specifičan je i za pozorišnu predstavu „Letimo, srešćemo se“, u režiji Steve Žigona.)

U istom periodu, “Ođila” je osvojila i nagradu “Orfej” za najbolju ploču po izboru JRT-a, kao i evropsku nagradu za najbolju pesmu („Solniška“) na Takmičenju za najbolji radio-snimak u Evropi.
“Ođila” je priređivala koncerte u svim značajnijim dvoranama bivše Jugoslavije. Zapažene nastupe grupa je održala i u Kolarčevoj zadužbini, kao i u Mariborskom pozorištu, i to kao prvi muzički sastav koji je koncertirao u ovom teatru od njegovog osnivanja.
Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svetskom festivalu romske muzike 1988. u Londonu, gde je dobio više priznanja i pohvala, pa čak i od grupe “Gipsy Kings”.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Kombak dorane i u prodajnoj mreži Tickets.rs. Cene ulaznica se kreću od 1500 do 2800 dinara. Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti pozivom na broj 011/2206244 ili putem mejla na [email protected].

Izvor: Naxi Media Mix-Guitar Art Festival PR
Foto: Bigstock-A_Panya

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.