Moj OFF: Viljem Defo u filmu Tomazo

Japanski reditelj Horikazu Kore-eda, dobitnik Zlatne palme za film „Kradljivci“ koji se već prikazuje u Online bioskopu MOJ OFF, donosi još jedno filmsko ostvarenje – film „Posle oluje“ – koje će u četvrtak, 13. avgusta moći celodnevno BESPLATNO da se gleda na jedinstvenoj, domaćoj platformi mojoff.net

Nagrađivani festivalski naslovi istaknutih svetskih reditelja i sa glumcima zapaženih uloga i karijere još uvek čine jezgro i kvalitetnu dopunu repertoaru kućnog bioskopa MOJ OFF, što ga i čini jedinstvenom „dvoranom“ na domaćoj Online sceni.

Od subote, 8. avgusta raznovrstan repertoar bioskopa MOJ OFF biće dopunjen sa novim filmovima svetske kinematografije: Od američko-italijanskog filma „TOMAZO“ (Tommaso) sa Viljem Defoom u glavnoj ulozi, preko japanskog ostvarenja „POSLE OLUJE“ (After the Storm) i engleske romanse „NA PLAŽI ČESIL“ (On Chesil beach), do norveškog sinhronizovanog porodičnog filma „MALI TRAKTOR FERGI 1“.

Nakon što je prikazan u okviru specijalne projekcije na Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu 2019., a potom na prošlogodišnjem Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu, italijansko-američki film „Tomazo“ naći će se i u MOJ OFF bioskopu. Američki dvojac, glumac Viljem Defo (Willem Dafoe) i reditelj Abel Ferara (Abel Ferrara) ponovo sarađuju zajedno i nakon filmova „Poslednji dan na zemlji“ (2011.) i „Pazolini“ (2014.) donose nam na „virtuelno platno“ svoje poslednje zajedničko ostavrenje.
„Tomazo“ je priča o američkom umetniku koji živi u Rimu sa svojom mlađom suprugom, Evropljankom Niki i njihovom trogodišnjom ćerkom Didi, pokušavajući da pomiri svoje nove početke s burnom prošlošću koja ga prati.

Reditelj i scenarista Abel Ferara postavlja pitanje da li ostareli i namučeni reditelj može da pronađe sreću u ulozi supruga i oca?! Pitanje muči i glavnog junaka Tomaza koga predstavljenog s nežnošću i razumevanjem, Viljem Defo dočarava verno.

Reditelj ističe da film „Tomazo“ nije u potpunosti autobiografski, ali određene paralele postoje, posebno u budističkom pristupu života.

U četvrtak, 13. avgusta BESPLATNO će biti prikazan japanski film „Posle oluje“ nagrađivanog japanskog reditelja Horikazu Kore-ede koji je za ovaj film dobio pohvale kritike na Kanskom festivalu 2016. i osvojio nagradu za najboljeg reditelja na Filmskom festivalu u Jokohami.
Priča o ljudima koji imaju problema da očuvaju svoju zajednicu otkriva i vapaj pripadnika triju generacija jedne porodice, u kojoj su deca najviše pogođena posledicama njenog razdvajanja.

Od engleskog pisca i scenariste Ijana Mekjuena, poznatog po filmu „Pokajanje“ (Atonement), stiže ljubavna priča ‚‚Na plaži Česil“ iz 2017., snimljena po romanu koji prikazuje dvoje mladih na samom početku zajedničkog života.

Florens i Edvard dolaze iz potpuno različitih svetova. Ona je violinistkinja u gudačkom kvartetu; on je diplomirani istoričar zainteresovan za književnost. Ona je bogata, on nije. Ali, oni se jako dobro razumeju. U stvari, mladi zaljubljeni par se upravo venčao i uputio u mali hotel na plaži Česil gde će provesti svoj medeni mesec. Sećanja na opuštene i zaljubljene trenutke im igraju pred očima dok se spremaju za ono što se podrazumeva prve bračne noći – prvo seksualno iskustvo.

Izvor: Naxi Media Mix- MCF PR
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.