Marion Kotijar i Adam Drajver zajedno na velikom platnu

Film koji je otvorio Kanski festival 2021. godine i dobio petominutne stajaće ovacije, je rok opera Leosa Karaksa – Anet, za koji je, upravo na Kanu, Leos Karaks dobio nagradu za najboljeg režisera. Obogaćena sjajnom muzikom čuvenog benda Sparks, priča prati stand-up komičara (Adam Drajver), njegovu suprugu, opersku pevačicu (Marion Kotijar) i njihovu dvogodišnju ćerku Anet koja ima iznenađujući dar. Film je na repertoaru domaćih bioskopa.

„Anet“ je priča o dvoje umetnika, o njihovoj ljubavi, karijerama, egu, njihovom detetu. Za ovo ostvarenje Leosa Karaksa se ne može reći da je klasičan mjuzikl, već moderna opera obojena mračnijim i teskobnijim raspoloženjem koji sa sobom nosi tabloidno predstavljen život dvoje umetnika.

Glavna junakinja filma En, operska pevačica koja na prvi pogled živi u senci svog ekstrovertnog supruga (Adam Drajver – „Bračna priča“, „Poslednji dvoboj“, „Ratovi zvezda“) Marion Kotijar („Rđa i kost“, „Život u ružičastom“) je o ulozi rekla „Za mene junaci ovog filma žele da budu priznati, više nego da budu slavni. Mislim da svi imamo potrebu da budemo potvrđeni i priznati, od strane naših roditelja, prijatelja, da pronađemo svoje mesto. Bilo mi je izuzetno zanimljivo da gradim lik operske pevačice, jer sam i na vojoj koži osetila da iako postoji veliko priznavanje mene i mog rada, uvek postoji želja da se ljudi ponovo dokazuju“.

„Anet“ donosi nepopularna mišljenja – istina nije lepa. Istina boli. Istina je ponekad nepravedna. Stvarni život to često odbija da prihvati. Pozorište to prihvata. Kao i Leos Karaks, „Anet“ je njegov šesti dugometražni film, to je uzbudljivo i raskošno iskustvo koje trenutno možete pogledati u bioskopima.

Foto: Bigstock-Denis Makarenko
Izvor: Naxi Media Mix- MCF PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.