Madlenianum: Ljubav i moda na online repertoaru

Ove nedelje na repertoaru je opera Orfej Klaudija Monteverdija koju je on napisao 1607, za izvođenje u palati Mantovskog vojvode Gonzage, koprodukciju Nove Beogradske Opere i Madlenianuma. Ova barokna opera pod umetničkim vođstvom specijalista za ranu muziku, kontraaltistkinje Marijane Mijanović i dirigenta Predraga Goste, i u režiji nemačkog reditelja Danijela Pflugera okupila je internacionalnu umetničku ekipu izvođača, a kuriozitet je da su muzičari svirali na starim baroknim instrumentima. Postavka je klasična uz pretpostavku da se tako igralo u baroknim palatama. Emituje se premijerno u sredu uz titlove na četiri jezika.

Životnu priču o našem velikom naučniku Milutinu Milankoviću Vasilija Antonijević je pretočila u biografsku muzičku dramu Milanković. Predstava je premijerno izvedena 23. novembra 2013, u okviru Scene na sceni Velike sale, čime je interakcija sa publikom bila veća, a utisak snažniji. Postavkom ovakvom dela Madlenianum osvetljava još jednu izuzetnu istorijsku ličnost, vidno zapostavljenu, približavajući lik i delo velikog naučnika publici, a u tumačenju Nebojša Dugalića koji ga je odigrao sa velikom dozom saosećanja i delikatnost i osenčio lik Milankovića lirskim tonovima i nežnim bojama, čemu je svakako doprinela veoma prisutna, živa muzika, koja je integralni deo cele ove priče, a koju je napisala Vera Milanković. Predstava će biti emitovana u petak.

Za kraj premijernog emitovanja njihovih kultnih predstava publika će imati priliku da pogleda još jednu uspešnu koprodukciju Madlenianuma i produkcijske kuće Kako vam drago, domaći mjuzikl Ljubav i moda, nastao po istoimenom filmu Ljubomira Radičevića i Nenada Jovičića, iz davnih 60-tih godina. Poznati šlageri Darka Kraljića, Bojana Adamiča, Dušana Jakšića, Đorđa Marjanovića, Mirka Šouca, Predraga Ivanovića, Milutina Vandekara uklopila je u tekst Staša Koprivica, dok ih je reditelj Aleksandar Nikolić pretočio u lepršavu ljubavnu priču napravivši romantičnu komediju, u kome je ulogu Sonje ponela Nina Janković, a sada je na našoj sceni sjajno igra Tamara Dragičević.

Madlenianum je posetio publiku da do 15. juna pošalje predloge za najbolje predstave koje su emitovali, a one sa najvećim brojem glasova će se emitovati poslednje nedelje njihovog pozorišnog Virtuelnog putovanja.

Izvor: Naxi Media Mix-Madlenianum PR
Foto: Bigstock-tobkatrina

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.