„Lords of the Sound“ večeras u mts Dvorani

Internacionalni koncertni spektakl, “Lords of the Sound”, nakon sinoćnjeg koncerta u Novom Sadu, većeras će nastupiti beogradskoj mts Dvorani i izvesti filmske numere na koncertu naziva “Muzika Hansa Cimera”.

Publiku očekuju nezaboravni hitovi iz filmova: „Gladijator“, „Nemoguća misija“, „Početak“, „Pirati sa Kariba“, „Dina“, „Spajdermen 2“, „Dark Knight“, „Interstellar“, „Gravitacija“, „Šherlok Holms“, „Anđeli i demoni“, „DaVincijev kod“, „Perl Harbor“, „Spirit“, „Wonder Woman“, „Madagaskar“.

Zapanjujući uspeh koncerata orkestra “Lords of the Sound” u kombinaciji sa najboljim kompozicijama Hansa Cimera ponudiće publici nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene lepotom simfonijskog zvuka omiljenih kompozicija, energiju rok benda, živopisne vizuelne efekte, moćne vokalne deonice solista i hora, pozitivnu energiju i snagu celog orkestra. Solisti su: Margarita Meleško i Jaroslav Radionenko. Dirigent je Šahrok Fatah Aiminzade.

Hans Cimer je nemački filmski kompozitor, koji je svoju popularnost stekao nakon kultnog filma “Kišni čovek“. “Pišući muziku za “Kišnog čoveka”, stalno sam razmišljao: Ne ulazi u prvi plan. Rejmond, glavni lik, zapravo ne razume gde se nalazi. On svet vidi drugačije od nas…Zašto ne stvoriti “svetsku muziku” za svet koji postoji samo u njegovoj glavi? – priseća se Hans.

Ovo je delo bilo pravi proboj u njegovoj karijeri. Cimer je dobio nominaciju za nagradu Oskar. Najbolji holivudski reditelji stali su u red da rade sa njim, a Hans se posvetio radu u potpunosti, često smišljajući muziku za dva do tri filma istovremeno. Njegova je muzika toliko dirnula studio Dizni, da su od Cimera naručili kompoziciju za animirani film “Kralj lavova“. Tematska pesma ovog crtanog filma donela je kompozitoru tri najprestižnije nagrade: Oskar, Zlatni globus i Gremi. U nastavku karijere Cimer je nastavio da osvaja brojne nagrade, postavši najbolji od najboljih u Holivudu. Retka je ceremonija dodele nagrada bez nominacije Cimera.

Izvor: Naxi Media Mix-Pro PR promo
Foto: Bigstock-Alex Staroseltsev

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.