Kultni album Bijelog dugmeta dostupan na digitalnim platformama

Nakon što je prošle nedelje pušten u pretprodaju, četvrti, najambiciozniji i po mnogima najbolji album kultnog Bijelog dugmeta – „Bitanga i princeza“, sada je dostupan i na digitalnim platformama.

Vinilsko izdanje albuma „Bitanga i prinzija“ je u studiju Abbey Road izrezao Gremijem nagrađeni tonski inženjer Sean Magee, a za novi miks albuma zaslužan je Goran Martinac iz Croatia Records studija.

180-gram vinil dolazi i s download karticom s wav verzijama svih pesama. Uz stereo verzije mikseva, spremna je Dolby Atmos verzija za digitalne servise kao i hybridni Super Audio CD s HiRes Stereo verzijom, te 5.1 surround mixom koji je u legendarnom Abbey Road studiju masterirao Simon Gibson.

Ali neće samo zvuk oduševiti diskofile. Jubilarni album „Bitanga i princeza“ dolazi s originalnim cenzurisanim omotom Dragana S. Stefanovića!

Album donosi sedam izvrsnih pesama – „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „Ala je glupo zaboravit’ njen broj“, „Bitanga i princeza“, „A koliko si ih imala do sad“ i „Ipak, poželim neko pismo“ te emotivne balade „Kad zaboraviš juli“ i „Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš“ u kojima Bijelo dugme prati simfonijski orkestar i hor.

„I iz današnje perspektive, album ‘Bitanga i princeza’ jedan je od najzanimljivijih ostvarenja u ukupnoj produkciji Bijelog dugmeta. Lično to doživljavam i kao svoj vrhunski domet u davnim sedamdesetim godinama“, rekao je Željko Bebek, prvi frontmen i po mišljenju mnogih obožavatelja grupe jedan od najboljih vokala Bijelog dugmeta.

Celu priču prati i spot „Bitanga i princeza“ iz 1980. godine, koji je CroRec Videos restaurirao i nadogradio na Full HD kvalitet.

Izvor: Naxi Media Mix, Croatia Records
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.