Koncert operskih arija i dueta na Kolarcu

Koncert operskih arija i dueta biće održan 12. marta u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u okviru ciklusa Kolarac tvoj svet muzike.

Sopran Ketrin Vajt, koja je poreklom iz Kanade, premijerno nastupa na Kolarcu uz srpsko-američkog pijanistu Đorđa Nešića, dok je gost koncerta bariton Ivan Plazačić.

Program koncerta u slavu 90 godina postojanja Veike dvorane Kolarčeve zadužbine obuhvata solo pesme, operske arije i duete, kao i brodvejske standarde.

Sopran Ketrin Vajt redovno nastupa na koncertnim i operskim scenama rodne Kanade, SAD i Evrope. Časopis Opera danas pohvalio je njen „izoštreni umetnički senzibilitet“, a Klasični glas San Franciska „glamurozni glas bogat vibracijama“.

Umetnost pijaniste Đorđa Nešića opisuje se kao „smela“, „osećajna“ i „suptilno virtuozna“. Njegova karijera uključuje resitale, koncerte i kamerno muziciranje. Trudi se da izvodi muzički repertoar koji proučava savremene društvene probleme i promociju ljudskih prava širom sveta.

Bariton Ivan Plazačić je završio studije muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, a potom master studije iz operskog pevanja na Karnegi Melon univerzitetu u SAD. Solističku karijeru je počeo u Operi i teatru Madlenianum, a do sada je nastupao u Evropi, Americi i širom Srbije.

 

Izvor: Naxi Media Mix-Kolarac PR
Foto: Bigstock-Alex Staroseltsev

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.