Koncert 4maljčika u Divljanovu čast

Koncert naziva 4maljčika, klavirskog dua Aleksandar Šandorov-Nemanja Nikolić bio je predviđen da se održi 10. maja na rođendan Vlade Divljana. Zbog pandemije koronavirusa koncert je pomeren za jesen, ali će publika i pratioci ovih muzičara na društvenim mrežama biti u prilici da na drugačiji način obeleže ovaj datum.

U nedelju, 10. maja, biće aktivan link na „YouTube“ kanalu na kojem će biti emitovan promotivni spot ovog koncerta.

Naslov koncerta aludirana „dobri duh“ Vlade Divljana jer je iskorišćen naslov čuvenog hita grupe Idoli u kombinaciji sa stvaraocima ovog jedinstvenog koncertnog programa.

Gradeći mostove ka najvećim Divljanovim hitovima koje vešto ukršta sa muzikom Sergeja Prokofjeva, zajedničkom omiljenom kompozitoru, u aranžmanu urađenom za dva klavira, ovaj klavirski duo pravi jedinstvenu zvučnu paletu.

Ovakav muzički izraz, s jedne strane, postaje zanimljiv svim ljubiteljima muzike Prokofjeva, ali i umetničkog izraza Šandorova, a, s druge strane, intrigantan onima koji su rado slušali hitove Divljana.

Povezujući skoro nemoguće kroz pronađenu zajedničku nit i ljubav, prema muzici Prokofjeva, na jedinstven način razvijaju ukus nove, buduće publike i privlače je u koncertne prostore zadržavajući, pri tome, svoj umetnički izraz, senzibilitet i kredibilitet koji je stečen dugogodišnjom uspešnom karijerom.

Spot je snimljen u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, autor je Dušan Stojančević.

View this post on Instagram

SAVE THE DATE ? 10.5. @nemanjanikolicpianist https://m.youtube.com/user/n2walle

A post shared by Kolarac (@kolarac_kolarceva_zaduzbina) on

Izvor: Naxi Media Mix- Kolarac PR
Foto: Naxi Media Mix/Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.