Karmina Burana: Promenjen datum izvođenja

Jedinstveni muzički spektakl na Ušću, „Muzička vizija Balkana“, zbog lošeg vremena je pomeren sa petka, 2. septembra, na subotu, 3. septembar, za kada je najavljeno sunčano i toplo vreme. Program će početi u 20 časova, a ulaz je slobodan!

Koncert počinje izvođenjem dela Karla Orfa „Karmina Burana“, a potom slede nastupi svetskih i regionalnih zvezda.

„Karmina Burana“ je prvobitno trebalo da bude izvedena na beogradskom Trgu republike, ali je zbog velikog interesovanja publike i atraktivnosti događaja dodata programu koncerta „Muzička vizija Balkana“, te će sve zajedno biti održano na Ušću u subotu, 3. septembra, od 20 časova. Na sceni će biti nekoliko stotina izvođača. Uz hor i orkestar Srpskog narodnog pozorišta i Umetnički ansambl „Stanislav Binički“, dirigent će biti Maestro Aleksandar Kojić, a solisti su: sopran Marija Jelić, tenor Stevan Karanac i bariton Vasa Stajkić. Ovaj spektakl na otvorenom, kao deo CEBEF-ovih „Classical Sessions“ programa, organizuje Centar beogradskih festivala u saradnji sa Srpskim narodnim pozorištem i Umetničkim ansamblom „Stanislav Binički“.

SATNICA:

· 19:00 – otvaranje ulaza
· 20:00 – „KARMINA BURANA“
· 21:20 – Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band
· 22:00 – Dejan Petrović Big Band
· 23:10 – Marko Louis
· ponoć – Satori

Koncert „Muzička vizija Balkana“ promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) plaftorma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend.

Izvor: Naxi Media Mix-ProPR promo
Foto: Bigstock-Alex Staroseltsev

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.