„Kad padne mrak“: Parni Valjak predstavlja novi autorski singl

Parni valjak, jedan od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima i ovogodišnji dobitnici nagrade Porin za životno delo, predstavlja novu autorsku pesmu pod nazivom „Kad pade mrak“. To je njihov četvrti singl u poslednjih godinu dana, kojim nastavljaju da najavljuju novi studijski album.

Nova pesma nosi prepoznatljiv potpis Huseina Hasanefendića Husa, dobitnika Porina za životno delo, a on o singlu u šali kaže: „Pesmu smo napravili pre nekoliko meseci, a ona stoji u fioci jer smo bili čekali da se završi propratni spot, tako da se ni ne sećam tačno kako ide pesma, ali mora da je dobra“.

Uz predstavljanje nove pesme, otkrio je i kako je bend već duboko zagrizao u proces stvaranja albuma, ali i da publika u narednom periodu može da očekuje još novih singlova. U radu na novoj pesmi „Kad padne mrak“ detaljna pažnja posvećena je i spomenutom pratećem videospotu, animiranom vizualnom delu iza kojeg stoji Dinko Šimac iz Beyond Pines Films, zaslužan za režiju, 3D dizajn, animacije i montažu. Uz njega, u kreiranju spota učestvovao je i Roko Valenta, na Motion Capture asistenciji.

Kako je već spomenuto, za Parni Valjak ovo je četvrti po redu autorski singl u poslednjih godinu dana, otkako im se u novom poglavlju, u martu 2023. godine, pridružio pjevač Igor Drvenkar. Zajedno s njim su objavili pesme „Moja glava, moja pravila“, „Bogati će pobjeći na Mars“ i „Sad kad znaš“, koje su naišle na pozitivnu reakciju publike, a dosegnule su i vodeće pozicije HR Top 40 liste radijskog emitovanja.

Bend je u poslednjih godinu dana zajedno sa Drvenkarom održao gotovo 30 koncerata širom regije. Tokom prošle godine svoje svevremenske klasike, poput „Stranica dnevnika“, „Jesen u meni“, „Dođi“, „Ugasi me“ i „Zastave“ doneli su pred više hiljada fanova koji su ih podržali na nastupima u klubovima u Zadru, Ljubljani, Rijeci i Mariboru, open-air koncertima u Karlovcu, Puli, Varaždinu, Šibeniku i Kragujevcu…, kao i na rasprodatim koncertima u Zagrebu i Beogradu.

Od početka novog poglavlja ističu da bez svirke gube smisao, pa zato i dalje neumorno dele energiju i srž svog rada upravo sa mesta gde se osećaju najprijatnije – na bini ispred svog publike. Ove godine nastavljaju sa koncertnim aktivnostima, u okviru aktuelne turneje „Parni Valjak 2024 Tour“, koja je počela početkom marta u Labinu, a do kraja godine slede nastupi u Kutini, Sisku, Nišu, Ptuju, Ljubljani, Mariboru…

U okviru pomenute turneje nastupiće kao headlineri na otvaranju trodnevnog festivala Zagreb Music Fest na Jarunu, u četvrtak, 30. maja. Kako otkrivaju, ovom prilikom će premijerno izvesti i svoj novi singl „Kad padne mrak“. Pored njih, na festivalu će iste večeri nastupiti i Matija Cvek i Denis & Denis, a ulaznice su dostupne u prodaji preko sistema Entrio.

„Veselimo se tom nastupu, jer zbilja jako dugo nismo održali open-air koncert pred zagrebačkom publikom“ kratko poručuju uoči Zagreb Music Festa.

 Poslušajte novu numeru Parnog Valjka „Kad padne mrak“

Izvor: Naxi Media Mix, Croatia Records
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.