Josipa Lisac u MTS dvorani slavi 50 godina „Dnevnika jedne ljubavi“

Regionalna muzička diva Josipa Lisac održaće beogradski koncert 7. marta 2024. u MTS dvorani, u sklopu obeležavanja velikog jubileja – 50 godina od objavljivanja kultnog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“.

Josipin debi album „Dnevnik jedne ljubavi“ (Jugoton, 1973) je ne samo najznačajnije ostvarenje u njenoj karijeri, već je među najcenjenijim izdanjima u istoriji popularne muzike na ovim prostorima. Na ovom konceptualnom albumu, čiji su autori Josipin profesionalni i životni saoputnik, prerano preminuli Karlo Metikoš, i Ivica Krajač, nalaze se biseri koji su odoleli zubu vremena, kao što su „Srela sam se s njim“, „Sreća“, „Ležaj od suza“ i, pre svih, remek-delo „O jednoj mladosti“. Pesme koje su nezaobilazne na svakom Josipinom koncertu, a sada će biti dopunjene još nekim, ređe izvođenim numerama sa tog izdanja.

„U samom procesu stvaranja nisam osećala da se radi o nečemu posebnom. Nisam mogla da znam šta će da se dogodi sa njim u budućnosti. On živi jer stalno dolaze mladi koji ga otkrivaju. Uvek vidim na koncertima mladiće i devojke kako pevaju“, priča Josipa, sećajući se perioda nastanka albuma.

Album „Dnevnik jedne ljubavi“ nedavno je remasterizovan u čuvenom studiju Abbey Road u Londonu i reizdat na vinilu.

Izvor: Naxi Media Mix-Longplay PR
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.