Josipa Lisac u Kombank dvorani

Muzička diva Josipa Lisac vraća se pred beogradsku publiku, koja ju je uvek euforično dočekivala, koncertom 14. maja (20.30) u Kombank dvorani. Proslavljena umetnica je, prethodnih godina, izuzev prošle, zbog pandemije, koncerte u srpskoj prestonici održavala, tradicionalno, u februaru, na Dan zaljubljenih, ujedno i na svoj rođendan, a sada će, izvodeći vanvremenske numere na specifičan način, obogatiti koncertnu ponudu Beograda u prolećnim danima.

Josipa će u Kombank dvoranu doći pet meseci posle rasprodatog decembarskog koncerta u zagrebačkom Lisinskom. Ubrzo zatim, za doček pravoslavne Nove godine, 13. januara, zablistala je u novosadskoj Sinagogi, na koncertu koji je, takođe, rasprodat, i to za svega nekoliko časova.

Beograđane će još jednom podsetiti na antologijski značaj njenog debitanstkog albuma “Dnevnik jedne ljubavi”, gde su zabeležene nezaboravne “O jednoj mladosti”, “Srela sam se s njim”, “Ležaj od suza”, kao i na sve ostalo što joj je utemeljilo pozicije na regionalnoj sceni – “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”…

Josipa, koja je koncertom u Lisinskom obeležila 30 godina od smrti od odlaska životnog partnera i autora ključnih numera u karijeri, Karla Metikoša, ističe da su te nezaboravne pesme “njihova deca”:

“Karlova smrt se dogodila 10. decembra 1991, ali je on meni ostavio ogromnu muzičku baštinu.
Ja je i danas promovišem, nastavljam, živim. ne dam”.

O periodu pandemije kaže:
“Samoizolaciju sam podnosila sjajno. Volim da budem sama sa sobom u društvu, pa mi to,
nekako, nije teško palo. Ja, zapravo, i živim u samoizolaciji. Imam mnogo prijatelja, nisam
nedruštvena, ali, kad sam kod kuće, to su mi trenuci odmora”.

Ulaznice za beogradski koncert Josipe Lisac 14. maja koštaju 2500 i 2900 i 3300 dinara, a mogu se nabaviti na blagajni Kombank dvorane, i putem „Tiketsa“.

Izvor: Naxi Media Mix-Longplay PR
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.