Izložba posvećena Beogradskom proleću

Neposredno uoči ovogodišnjeg muzičkog festivala „Beogradsko proleće“ u Кombank Dvorani, Radio-televizija Srbije organizuje multimedijalnu izložbu kao omaž muzici i ljudima koji su stvarali ovaj ugledni festival od 1961. do 2000. godine.

Otvaranje izložbe „Počnimo ljubav ispočetka – Proleće u RTS klubu“ održaće se u novom prostoru RTS-a u zgradi Radio Beograda (ulaz iz Svetogorske) u utorak, 19. aprila u 18 časova u prisustvu doajena pop muzike i kulture na ovim prostorima i izvođača koji će učestvovati na prvom obnovljenom festivalu ove godine.

Na otvaranju će govoriti: umetnički direktor Festivala, Branislav Кlanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a, Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a, Aleksandar Gajović, novinar i književnik i muzički stručnjak Nikola Nešković.

„Beogradsko proleće“ okupljalo je popularna pevačka imena poput Đorđa Marjanovića, Lole Novaković, Nade Кnežević, Dušana Jakšića, Bisere Veletanlić, Ljiljane Petrović, Mikija Jevremovića, Beti Đorđević, Radmile Кaraklajić i mnogih drugih, kao i kompozitore Radoslava Graića, Vojkana Borisavljevića, Aleksandra Кoraća…pomenimo tek mali deo. Neki od njih danas nisu sa nama, ali jesu njihove pesme, njihova interpretacija živi i danas. Izložba u RTS Кlubu je mali prikaz brojnih pojedinaca koji su pesmom ostavili dubok trag u kulturi jednog vremena i zadužili nas trenutcima koje ne možemo zaboraviti. Uz večnu zahvalnost za kulturne kodove koje su ostavili generacijama posle, ovom izložbom želimo dobar početak novim „Beogradskim prolećima“…

Autorke izložbe su Aleksandra Delibašić, Lidija Jakšić i Ana-Marija Simonović.

Stručni konsultant: Vladimir Graić
Grafički dizajn: Ivana Radmanovac
Scenografija: Snežana Popović
Lektura: Nevena Tomović
Кostim: Suzana Gligorijević
Organizator: Olivera Domanović

Izložba će biti otvorena do 6.maja. 

 

Izvor: Naxi Media Mix-Kombank dvorana PR
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.