IMAX premijera filma „Jazavac pred sudom“

Filmska adpatacija pripovetke Petra Kočića u režiji Marka Vindona (Marc Windon) „Jazavac pred sudom“ imaće svoju IMAX premijeru 2. februara od 20.30h u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu.
Glumačke ekipu savremene i distopijske verzije pripovetke Petra Kočića čine Daniel Kovačević, Vanja Nenadić, Ema Gojković, Marko Laptošević, Tamara Radovanović i Saša Kuzmanović.

U jeku vladavine Austrougarske nad Bosnom, David Štrbac tuži jazavca koji zauzima njegovo polje kukuruza. Adaptirano iz pripovetke Petra Kočića.

Na adaptaciji scenarija su pored Marka Vindona učestvovali i Ema Gojković, kao i Rastko Jevtović, a ovo dugometražno domaće ostvarenje koje je snimljeno za dva dana u KPGT-u, imalo je premijeru pred beogradskom publikom na prošlogodišnjem 49. Festu.

O snimanju filma i ideji za film srpska glumica koja živi u Velikoj Britaniji, Ema Gojković koja je sa rediteljem Markom Vindonom već sarađivala na seriji „Infiltracija“ ispričala je:

„Sve je počelo tako što su glumci iz istoimene predstave pozvali mene i reditelja da gledamo predstavu. Mark je bio jako inspirisan i iako nije tada znao ni reč srpskog, predložio je da snimimo film. Bas zato što je Jazavac „muška priča“ upravo je on došao na ideju da uloge sudije igraju tri glumice. Zapravo nismo mi birali pripovetku nego je ona izabrala nas“.

Podsetimo da je Jazavac nastao nakon što su Mark Vindon i Daniel Kovačević zajedno radili na TV seriji pod nazivom Infiltracija. Danijel je izvodio Jazavca na sceni pozorišta Slavija, zajedno sa Mihailom Laptoševićem (koji je takođe režirao pozorišnu verziju). Prvobitna zamisao bila je da se Jazavac pred sudom snimi kao niskobudžetni film dostupan besplatno na Jutjubu. Film je snimljen u maju 2019. godine u KPGT u Beogradu.

„Kočićeva pripovetka je smeštena u istorijski kontekst, a naša adaptacija može da se dešava bilo kada i bilo gde, zapravo to i jeste hteo reditelj i zbog toga je tako napravio da bude van vremenskog konteksta. To je priča o ljudskoj prirodi koja može da bude stvarna za bilo koju epohu, koja se dešava i dan danas u raznim državama“, objasnila je glumica i scenaristkinja Ema Gojković.

Film „Jazavac pred sudom“ će nakon IMAX premijere, od 3. februara biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji u bioskopima širom Srbije.

Foto: Bigstock- XArtProduction
Izvor: Naxi Media Mix-MCF PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.