Galija, Vampiri i igranka u stilu 60-ih na Zemunfestu

Peto jubilarno izdanje letnjeg programa ZEMUNFEST 2019, biće održano u periodu od 17-23. avgusta 2019. godine, na Velikom i Magistratskom trgu, a ulaz na sve sadržaje je besplatan za posetioce.

Posetioce očekuje raznovrstan filmski i muzički program. Centralni događaj festivala je bioskop na otvorenom, a tokom sedam dana festivala, na dve scene, prikazaće se ukupno deset filmova, svetske i domaće kinematografije, među kojima su značajna prošlogodišnja i ovogodišnja filmska ostvarenja, kao i pobednici i učesnici brojnih filmskih festivala u zemlji i inostranstvu: “Bol i slava”, u režiji Pedra Almodovara, koji otvara festival,“Juče”, u režiji Denija Bojla, “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”, u režiji Predraga Ličine i mnogi drugi, a među njima je i jedan remaster “Ljubav i moda, u režiji Ljubomira Radićevića. U pozorišnom programu „teatra na otvorenom“ biće odigrane četiri predstave „Kara tavan“, „Reč pisca”, “Deset na prema jedan” i dečja predstava “Robin hud”.

Od muzičkog programa očekuju nas koncerti grupa „Galija“ i „Vampiri“, kao i igranka u stilu 60- ih godina prošlog veka uz nastup grupe VIS Limunada za zatvaranje festivala.

U pratećem programu festivala planirane su izložbe slika, kao i posebna dečja zona u okviru koje će biti održane predstave, radionice mozaika, slikarstva, street-art i grafiti, škola fotografije i filma i predstavljanje radova napravljenih tokom ovih radionica.

Ceremonija otvaranja festivala je u subotu, 17. avgusta od 20 sati, a sat kasnije program će otvoriti film “ Bol i slava”.

Izvor: Naxi Media Mix-Zemunfest PR
Foto: Bigstock/ bogdanbrasoveanu

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.