Francuska komedija Trijumf dolazi u bioskope

Ovo nije pozorište. Ovo je zatvor sa delikventima i kriminalcima.

Trijumf želje nad stvarnošću. Trijumf truda nad sudbinom. Trijumf rada nad beznađem. Trijumf sloge nad nasiljem. Ostvarenje „Trijumf“ (The Big Hit/ Un Triomphe) autora Emanuela Kurkola koje je prikazano na Kanskom festivalu 2020. godine u okviru glavne selekcije donosi nam čuvenu dramu „Čekajući Godoa“ na nešto drugačiji način. U bioskopima širom Srbije.

Ne bi li sastavio kraj s krajem, glumac prihvata da vodi pozorišnu radionicu u zatvoru. Iznenađen velikom talentom zatvorenika, pokušaće da ih pripremi da izvedu predstavu u pravom pozorištu.

Inspirisana istinitim događajima, priča koja ličnu motivaciju pretvara u snaženje kolektivnog duha i nadilaženje individualnosti. Glavnu ulogu u filmu koji je proglašen za najbolju komediju na Festivalu evropskog filma 2020. godine ima Kad Merad.

Čekanje, srtpljenje i nada su imenice koje zatvorenici moraju da prihvate kako bi izašli na kraj sa godinama na koje su osuđeni, i možda su baš zato oni pravi tim koji može da razume i izvede dramu „Čekajući Godoa“ Semjuela Beketa koja u svoj svojoj veličini prikazuje sav apsurd iščekivanja.

Film „Trijumf“ je u bioskopima širom Srbije.

Izvor: Naxi Media Mix- MCF PR
Foto: Bigstock-Interpas

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.