Filmovi na štiklama u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine

Drugi festival filmskih autorki Filmovi na štiklama biće održan u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine od četvrtka 16. avgusta do subote 20. avgusta. Projekcije počinju u 20.30. Posle filmova biće održani razgovori sa autorkama filmova.

Pod zajedničkim nazivom „Rijaliti“, u petak 19. avgusta, biće prikazani filmovi „Rijaliti sa belim štapom“ i „Rijaliti u invalidskim kolicima“. Za razliku od ostalih filmova koji će biti prikazani u Art bioskopu Kolarčeve zadužbine, projekcija ovih filmova biće održana u holu Kolarčeve zadužbine takođe sa početkom u 20:30h.

Ulaz na projekciju filmova pod zajedničkim nazivom „Rijaliti“ je slobodan dok je ulaz za ostale projekcije 300 dinara.

Reč selektorke Nevena Đonlić:

„Obimni korpusi rediteljki u okviru nacionalnih kinemaografija pojavljivali su se sa talasom feminizma i velikih turbulencija u postšezdesetosmaškom periodu. Okviri su najčešće traženi u domenu političkih i feminističkih aktivizama, što se poklopilo s ustoličenjem ženskog pisma u književnosti i naglašavanja intimizma, što je inače pojam koji je zapravo nailazio na otpore u pojedinim feminističkim krugovima.

Ovim rečima uvaženog filmskog kritičara, Saše Radojevića prošle godine je najavljeno prvo izdanje Festivala na štiklama koji ove godine nastavlja da živi i slavi filmske autorke. Akcenat programa je na domaćim autorkama i to mlađe generacije koje su otvorenih očiju posmatrale svet i događaje oko sebe. Utiske o tim događajim će nam preneti kroz filmske priče koje će podeliti s publikom od 16. do 20. avgusta na Terasi i u holu Kolarčeve zadužbine. Posle projekcija slede razgovori sa autorkama.“

Filmovi na štiklama – Program

ART BIOSKOP
KOLARČEVA ZADUŽBINA
OD 16 – 20. AVGUSTA 2022.

Utorak, 16. avgust 20.30
OTVARANJE FESTIVALA
KELTI
režija Milica Tomović

Sreda, 17. avgust u 20.30
ONA SE BUDI
režija Staša Bajac

Četvrtak, 18. avgust u 20.30
ČISTAČ DUŠE
režija Lana Radošević

PORODIČNI ODMOR
režija Katarina Koljević

KADA SAM KOD KUĆE
režija Ivana Todorović

Petak, 19. avgust u 20.30
Hol Kolarčeve zadužbine
RIJALITI
(RIJALITI SA BELIM ŠTAPOM i RIJALITI U INVALIDSKIM KOLICIMA)
režija Marta Fiš

Subota, 20. avgust u 20.30
SUSRET
režija Marija Strajnić

 

Izvor: Naxi Media Mix-Filmovi na štiklama promo
Foto: Bigstock-Interpas

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.