Film o Marini Abramović premijerno na SFF

Čuveni Variety najavljuje svetsku premijeru filma reditelja Borisa Miljkovića „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ na Sarajevo film festivalu.

U okviru 26. Sarajevskog filmskog festivala koji se održava od 14. do 22 avgusta biće premijerno prikazan novi film Borisa Miljkovića ,,Povratak kući – Marina Abramović i njena deca”, a krajem godine očekuje se i beogradska premijera filma.

Pod sloganom Sarajevo mon amour od 14. do 22. avgusta održaće se Sarajevski filmski festival, koji će usled epidemiološke situacije u potpunosti biti održan Online. Svetsku premijeru na prestižnom festvalu imaće film reditelja Borisa Miljkovića ,,Povratak kući – Marina Abramović i njena deca”, u okviru Summer Screen programa koji prikazuje izvrsne filmove bazirane na muzici, savremenoj umetnosti i pop kulturi. Krajem ove godine predviđeno je i premijerno prikazivanje za publiku u Srbiji.

Film reditelja Borisa Miljkovića prati poslednje odredište retrospektivne izložbe Čistač i ujedno prikazuje različite faze, životne i umetničke izazove Marine Abramović, kao i njenu orijentaciju ka saradnji sa generacijama mladih umetnica i umetnika kroz koncept re-perfomansa.

Intimna priča o ukupnom životu umetnice „Povratak kući – Marina Abramović i njena deca“ opisuje dileme koje su je okupirale tokom mladosti koju je provela u Beogradu, ljubavnim izborima i konačno posebnoj vrsti umetničke usamljenosti koja se gotovo uvek vezuje za pojam izvrsnosti.

Čuveni američki magazin „Variety“ posvetio je posebnu pažnju ovom projektu i premijernom prikazivanju na Sarajevo film festivalu, te je juče na svom sajtu objavio intervju sa rediteljem Borisom Miljkovićem i umetnicom Marinom Abramović.

Film je realizovala firma Akcija produkcija (producentkinja Jovana Karaulić) u saradnji sa LLC Abramovic. Direktor fotografije – Andreja Leko, montaža – Nikola Purić, kompozitor i dizajner zvuka – Petar Antonović.

Izvor: Naxi Media Mix-MCF PR
Foto: Bigstock-excelentphoto

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.