Festival koji donosi radost: Druženje sa izvođačima BEOGRADSKOG PROLEĆA

Umetnička direktorka Beogradskog proleća Maja Rakovic istakla je juče, na druženju izvođača pred početak festivala u MTS dvorani, da ta manifestacija „treba da donese radost“ i izrazila uverenje da će tako i da bude.

Maja Rakovic je najavila da je presrećna što su se na festivalu, koji počinje večeras, „srele sve generacije“.

„Imaćemo najlepše pesme, a slavićemo i pobednike i one koji to nisu. Beogradsko proleće je ove godine divno, moderno, u svim bojama“, poručila je Rakovic.

Ovo je treća godina od obnavljanja festivala koji je na istom mestu, u današnjem Domu sindikata, prvi put održan pre 63 godine.

I ovogodišnji konkurs za „Beogradsko proleće 2024“ probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, pa je do poslednjeg dana konkursa, koji je trajao od 26.februara do 15. marta, prijavljeno čak 323 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima.Ove godine će se na pozornici pojaviti 19 izvođača, među kojima su i Jelena Tomašević, Goca Tržan, Ekstra Nena, Vana i Tamara Živković…

Stručni žiri će proglasiti najbolju kompoziciju, tekst, aranžman i interpretaciju, dok će publika odlučiti ko će osvojiti prvu, drugu, a ko treće nagradu festivala.

Foto: Naxi Media Mix – Željka Dimić
Izvor: Naxi Media Mix, Tanjug

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.