Duh raspevanog Diznijevog carstva u punoj MTS DVORANI

Uz kultne numere iz najčuvenijih Diznijevih animacija, sa poznatim junacima koje su na sceni predstavili naši uvaženi glumci i pevači, večeras su u beogradskoj mts Dvorani održana dva dvočasovna spektakularna Diznijeva koncerta pod nazivm „Čarobna muzika iz filmova“. Koncert je protekao uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra pod vođstvom maestra Mikice Jevtića.

Pesme koje su obeležile detinjstvo mnogim generacijama, činječi odrastanje i sadašnjim klincima lepšim smenjivale su se jedna za drugom, uvodeći publiku u poznati svet Diznijevih junaka, prinčeva i princeza, od „Snežane i sedam patuljaka“, preko animacija „Enkanto:Magični svet“ i „Priča o igračkama“ do „Kralja lavova“, „Pokahontas“, „Aladina“ i drugih animiranih avantura.

Svečani početak obeležio je instrumentalna deonica iz prve dugometražne Diznijeve priče „Snežana i sedam patuljaka“, nakon čega je usledio aplauz za numeru „Želja je glas tvog srca“ iz „Pepeljuge“, u izvođenu Nevene Božović.

Intenzivno pljeskanje publike ispratilo je prepoznatljiv glas naše glumice Gorice Popović i čuvene stihove „Bibidi Bobidi Bu“, a paralelno na ekranu prilazana je čuvena scena iz crtaća kada Vila pretvara Pepeljugu u princezu.

Glumac Milan Antonić izašao je na scenu sa jedinom pesmom iz animacije „Priča o igračkama“, „Za tebe tu sam ja“, dok je numeru „Duša nesrećnih svet“ izvela Zejna, dočaravši na sceni Dvorane najčuveniji negativni lik iz Diznijevog carstva, Ursulu. Izvedena je i antologijska melodija „Under the Sea“, u prevodu „Pod morem tim“, za koju je i svojevremeno „Mala sirena“ (1989) ovenčana nagradom Oskar u kategoriji za originalnu pesmu. I to nije jedina solo izvedba za koju je glumac Marko Marković dobio veliki aplauz, veseli nastup „‘Vakog druga nećeš imati“ iz Aladina razgalilo je publiku u sali.

U kombinaciji Svahilija i srpskog jezika Milan Antonić i Dušan Svilar otpevali su „Životni krug“, nakon čega je usledila još jedna numera iz crtanog filma „Kralj Lavova“, „Na moj znak“, u izvođenju fenomenalnog Marka Luisa.

Dvočasobni spektakl završio se i jednom od najpoznatijih melodija „Sad je kraj“, a animacija koja je proslavila ovu pesmu „Zaleđeno kraljevstvo“, oborila je do sada sve rekorde gledanosti animacija. Njenu glavnu junakinju Elzu tumačila je Jelena Gavrilović.

Ceo sastav izvođača među kojima su još bili i Zoe Kida, Lejla Hot, Stefan Zdravković Princ završio je spektakularno veče uz Diznijevu himnu i mnogo apaluza i pohvala, nagradivši publiku sa pesmom na bis „Medo, gde si ti“ iz „Knjige o džungli“

Podsetimo, Diznijevi koncerti su deo produkcije i licence Disney Music grupe, muzičkog ogranka kompanije Walt Disney. Osmišljavaju koncerte i turneje, licencirane Diznijeve numere i vizualne sadržaje zajedno sa simfonijskim orkestrima i horovima.

Beograd je uz mnoge svetske metropole još jedan od gradova koji svojoj publici priređuje Diznijevu muzičku magiju sa preko trideset kultnih mumera.

Izvor: Naxi Media Mix, MegaComFilm
Foto: Bigstock, Jonathan Weiss

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.