Dodeljene nagrade jubilarnog 10. festivala klasične muzike “Kustendorf Klasik”

Jubilarni 10. festival klasične muzike „Kustendorf Klasik” završen je sinoć na Mećavniku uz dodelu nagrade najboljim studentima muzike.

Prvo mesto i „Zlatna matrijoška” dodeljena je Rahmanu Satijevu, vokalnom solisti, studentu Oremburškog državnog fakulteta umetnosti „L. i M. Rostropovič”. Drugo mesto i „Srebrnu matrijošku” osvojio je Roman Sošnjin, pijanista, student Ruske muzičke akademije „Gnjesnih” P. I. Čajkovski, dok je bronzana matrija dodeljena Vladislavu Minejevu, saksofinisti sa Akademije džeza, Državne škole duvačkih instrumenata.

Dodeljena su i tri specijalna priznanja, a prriznanja su dobile i dve violinistkinje sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Jovana Udović i Stojanka Pešić kao i Zoja Penkova, student violine Moskovskog državnog konzervatorijuma „P. I. Čajkovski”.

O nagradama je odlučio žiri koji su činili dirigent Mihail Golikov, direktor Škole za muzičke talente iz Ćuprija, Danijela Jović i kompozitor Aleksandar Sedlar.

Pre dodele nagrade, pred publikom Mećavnika, nastupio je mladi talentovani violončelista Petar Pejčić u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića.

Osnivač festivala Emir Kusturica poručio je da Mećavnik treba da opstane kao pozornica za ono što se danas zove izuzetno. „Sve što je ovde sagrađeno izgrađeno je sa idejom da će jednog dana ovo selo ispuniti mladi talentovani ljudi iz celog sveta” – rekao je Emir Kusturica na zatvaranju festivala.

Festival Kustendorf Klasik zajednički je projekat renomiranog srpskog režisera Emira Kusturice i kompanije „Gasprom njeft“.

Izvor: Naxi Media Mix-Kustendorf PR
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.