Dimitris Papajoanu u aprilu u Novom Sadu

Novi komad grčkog koreografa Dimitrisa Papajoanua, najavljen za samo otvaranje 18. Beogradskog festivala igre, 20. marta, 2021. godine na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, odlaže se za 14. i 15. april, na istoj sceni.

Nastup trupe čuvenog autora pomera se zbog rigoroznih anti-epidemioloških mera u Atini, koje su onemogućile probe zahtevnog komada, ali i otkazivanja nastupa u pariskom Teatru de la Vil u martu.

Dimitris Papajoanu je pre nekoliko dana dobio posebne garancije Ministarstva kulture Grčke za početak priprema turneje, pa će Novi Sad biti prva stanica za gostovanje njegove nove produkcije.

Zbog velikog interesovanja publike iz zemlje i regiona, ali i napora organizatora Beogradskog festivala igre i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu da trupa uprkos svim izazovima nastupi u Srbiji, komad „Mastilo“ u kome ćemo na sceni videti i samog Papajoanua, igraće se dve večeri, odnosno 14. i 15. aprila. Nameštanje spektakularne scenografije za ovo delo, počeće nekoliko dana ranije, a kamioni sa rasvetom i scenskom opremom, krenuće ka Novom Sadu već početkom aprila.

Kupljene ulaznice za predstavu koja je trebalo da se održi 20. marta, važiće za 14. april, i nije ih potrebno menjati.

Izvor: Naxi Media Mix- BDF PR
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.