Cineplexx UŠĆE Shopping Center: Praznična čarolija na velikom platnu

Nastavljajući dragocenu prazničnu tradiciju, Met nam predstavlja skraćenu produkciju ,,Pepeljuge“ na engleskom jeziku za publiku svih uzrasta u prenosu uživo, u subotu, 1. januara od 18:55 časova na velikom platnu Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa. Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Pepeljuga je ćerka seoskog plemića Pandolfa. Nakon što se on oženio, njena maćeha, nadmena madam De la Altjer i njene dve ćerke Noemi i Dorotea, počinju da je maltretiraju i zapravo ona tada dobija nadimak Pepeljuga. Ipak, dobra vila, Pepeljugina kuma uspeva da joj pomogne da se spremi i ode na dvor na bal. Ona tamo upoznaje princa koji se zaljubljuje u nju, ali posle ponoći čarolija nestaje.

Bajkovita adaptacija Masneove Pepeljuge, Lorana Pelija predstavlja se potpuno novim engleskim prevodom u skraćenoj verziji sa mecosporanom Izabel Leonard kao princezom. Maestro Emanuel Vijom diriguje odličnim ansamblom u kome su mesosopran Emili D’ andželo u ulozi šarmantnog Pepeljuginog princa, sopran Džesika Prat kao njena vilinska kuma i mecosopran Stefani Blit i bas bariton Lioran Nauri kao njeni čuvari.

Žil Masne je „Pepeljugu“ komponovao davne 1899. godine i već prvo izvođenje ove opere u Parizu, pune humora i duha, donelo mu je veliku slavu. Raskošna produkcija, kao i muzički kvalitet su učinili da Pepeljuga odmah postigne veliki uspeh. Izvedena je samo u prvoj godini 50 puta. Ovo šarmantno delo pokorilo je i inače ciničnu kritiku koja nije bila uvek naklonjena Masneu. U prvih 15 godina Pepeljuga je često postavljana sa ove strane Atlantika, a tokom 20. veka nije nikada nestala sa repertoara, te su česte obnove ovog dela, posebno u Francuskoj.

Pojedinačna cena ulaznice iznosi 1500 dinara, a za kupovinu četiri i više izvođenja iznosi 1300 dinara. Ulaznice su u prodaji na blagajni Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Izvor: Naxi Media Mix-Cineplexx promo
Foto: Bigstock- XArtProduction

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.