Četiri godišnja doba u Šulićevoj interpretaciji

U sredu, 6. februara čelista Luka Šulić, održaće beogradski koncert u Velikoj dvorani Sava centra u okviru turneje kojim promoviše svoj prvi solo album „Četiri godišnja doba“.

Šulić je prvi čelista u svetu koji je kultno celokupno Vivaldijevo delo odsvirao u aranžmanu za čelo, a publika u Sava Centru će biti u prilici da uživa u dobro poznatim notama kroz zvuk čela.

– Postoji više razloga zbog čega sam se odlučio da radim ovo Vivaldijevo delo. Jedan od njih je da sam hteo da se nadovežem na rad „2CELLOS“-a i težnju da se popularizuje klasična muzika, a smatram da se kroz ovo delo svako može zaljubiti u klasičnu muziku. Isto tako, ovo je za mene kao violončelistu ogroman izazov da prvi put u istoriji izvedem „Četiri godišnja doba“ u aranžmanu za violončelo i orkestar. Vivaldi me vraća i u detinjstvo, jer je to jedna od prvih kaseta koju smo imali u kolima i uz koju sam odrastao. Oduvek je postojala želja da je odviram na čelu i sada je pravo vreme za to, jer smo sa duom „2CELLOS“ odlučili da napravimo malu pauzu. – rekao je u intervjuu za Naxi tokom promocije koncerta i posete Beogradu.

Ulaznice su u prodaji na prodajnim mestima Tickets.rs, kao i na blagajni Sava Centra. Cene ulaznica iznose: 5900, 4900, 4400, 3900, 2900 i 2500 dinara.

Izvor: Naxi Media Mix
Foto: Naxi Media Mix, Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.