Beogradska premijera predstave „Režim ljubavi“ Kruševačkog pozorišta u Bitef teatru


18. aprila u Bitef teatru ćepremijerno biti izvedena predstava MISTERIJA DUŠAN VASILJEV, napisana po tekstu Dunje Matić i u režiji Marka Čelebića, a u čast sto godina od smrti Dušana Vasiljeva.

Tokom maja predstava će biti izvedena i na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u okviru takmičarske selekcije (19. maja) a koji će se ove godine održati u Užicu, kao i na pozorišnoj reviji domaćih pisaca „Joakimovi dani“ u Kragujevcu (27. maja).

Snežana Trišić, rediteljka predstave je povodom beogradske premijere izjavila: „Ovo je predstava o ljubavi u svetu bez ljubavi. I to nam je bio izazov, prvo u tekstu a zatim i u predstavi, da otkrivamo razloge zbog kojih je nešto tako prirodno, nasušno i jednostavno, kao što je LJUBAV, danas retko, teško ostvarivo ili nedostižno. Očigledno je ta tema veoma važna i intrigantna jer predstava izaziva veliko interesovanje i sjajne reakcije kruševačke publike od premijere do danas, a igranje u Bitef teatru biće jedinstvena prilika da je i beogradska publika vidi“.

U predstavi, koja je premijerno prikazana krajem prošle godine u Kruševačkom pozorištu, igraju Dejan Tončić, Biljana Nikolić, Bojan Veljović, Aleksandra Arizanović, Nikola Rakić i Dragan Marinković.

„Režim ljubavi“ istražuje kompleksnost međuljudskih odnosa kroz priču o protagonistima koji se suočavaju sa izazovima savremenog društva. Kroz njihovu introspekciju i promišljanje ističe se slojevitost ljubavi, i ženskog identiteta. Predstava vešto plete priču koja provocira razmišljanje o intimnosti, društvenim normama i ličnoj slobodi. Kroz spoj rediteljske vizije Snežane Trišić i autentičnog izraza glumaca, ova predstava pruža duboko emotivno iskustvo.

Scenografiju predstave takođe potpisuje Snežana Trišić, kostimografkinja je Milica Grbić Komazec, muziku je komponovala Irena Popović, za scenski pokret bila je zadužena Isidora Stanišić, dok je scenski govor oblikovao Đorđe Marković. Dizajn svetla potpisuje Rade Stamenković.

Snežana Trišić (1981) pozorišnu i radio režiju diplomirala je 2009. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nikole Jevtića i Alise Stojanović, a doktorirala je 2021. pod mentorstvom profesora emeritusa Svetozara Rapajića. Od 2015. godine sa red. prof. Ivanom Vujić, vodi klasu pozorišne režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2022. godine obavlja dužnost šefice Katedre za pozorišnu režiju na Fakultetu dramskih umetnosti.

Dobitnica je najznačajnijih nagrada za režiju poput Sterijine nagrade, kao i nagrade „Ardalion“, „Joakim Vujić“, „Ljubomir-Muci Draškić“, „Ćuran“ i mnogih drugih. Članica je predsedništva Udruženja dramskih umetnika Srbije, kao i redakcije LUDUS-a. Od 2017. godine je članica Umetničkog saveta Sterijinog pozorja.

Izvor: Naxi Media Mix-Bitef teatar
Foto: Bigstock, Teodor Lazarev

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.