BELEF: 16 predstava u okviru Beogradske letnje scene

Ovogodišnji BELEF će biti otvoren 27. juna na Kalemegdenu (plato kod Pobednika), mjuziklom Cigani lete u nebo, Pozorišta na Terazijama.

Beogradska letnja scena, koja je uglavnom posvećena pozorištu, imaće glavni program u okviru kog će biti izvedeno 16 predstava, od čega pet premijera i tri beogradske premijere, BELEF za mlade i dečiji BELEF, kao i prateći program u okviru kog će, između ostalog, biti organizovano scensko čitanje drame Feđe Stojanovića „Ja, Feđica“ (6.7.).

Veliko iznenađenje ovogodišnjeg BELEF-a je nastup svetske zvezde, operske dive Eline Garanče. Ona će se beogradskoj publici predstaviti u koncertnom izvođenju opere „Karmen“, 4. jula, zajedno sa operom i orkestrom Srpskog narodnog pozorišta.

Premijerno će biti predstavljen pojekat „Putovanje izvan središta zemlje“ (29,30.6.), u produkciji BELEF-a, predstava koja će biti izvedena u autobusu, na aerodromu i u avionu.

Najveći deo programa Beogradske letnje scene biće izveden na Kalemegdanu, na platou kod Pobednika i na platou iza Prirodnjačkog muzeja, dok će premijera predstave „Ova će biti ista“ (30.6.) biti odigrana u Ateljeu 212, premijera predstave „San letnje noći“ (9.7.) u Malom pozorištu „Duško Radović“, a predstava „Cement Beograd“ (28.6.) na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Koncert ansambla Kolo biće održan 28. juna, dok će Una Saga Serbika premijerno izvesti „Slovo ljubavi“ 9. jula na Kalemegdanu.

„Lepa Brena prodžekt“, FlyinGinger i Bitef teatar, očekuje publiku kod Pobednika 5. jula, sutradan „Dvojac bez kormilara“, Border Line Sessions Revisited, dok će 8. jula Jugoslovensko dramsko pozorište izvesti predstavu „Moj muž“.

Beogradsku premijeru na Kalemegdenu imaće predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ (1.7.), Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta Priština, „Ko je ubio Dženis Džoplin“ (2.7.) Srpskog narodnog pozorišta, „Lavina“ (3.7.) PULS teatra iz Lazarevca i regionalnog pozorišta Novi Pazar. Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici predstaviće se beogradskoj publici predstavom „Ribarske svađe“ (7.7.).

Dečija i scena za mlade biće postavljena na Kalemegdanu, iza Prirodnjačkog muzeja, a na njoj će 30. juna premijerno biti izvedena predstava „Čudna šuma“, pozorišta lutaka „Pinokio“, a sutradan predstava istog pozorišta „Šešir pun boja“. Pozorište „Boško Buha“ izvešće predstave „Pitam se pitam koliko sam bitan“ (2.7.) i „Hajdi“ (3. i 4.7.). Na maloj sceni će se takođe izvoditi različiti programi i predstave umetničkih fakulteta iz Beograda i regiona.

Beogradska letnja scena biće zatvorena 10. jula, premijerom predstave „Zaboravljene“ u produkciji Jugo scene koja će biti izvedena na sceni kod Pobednika.

Ulaznice za sve predstave i programe Beogradskog letnjeg festivala BELEF su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra Beograda (Trg republike 5 – izlog pored knjižare „Vuklan“), u Pozorištu Atelje 212 i online preko sajta belef.rs.

Drugi deo BELEF-a, Beogradske letnje noći, počeće 17. jula, trajaće do kraja avgusta na više lokacija u gradu, a ponudiće publici veliki broj koncerata i muzičkih događaja.

Izvor: Naxi Media Mix-BELEF PR
Foto: Bigstock-tobkatrina

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.