Balet Romeo i Julija otvara sezonu Boljšoja na bis

Ove jeseni, ljubitelji baleta će imati priliku da pogledaju snimke nekih od najboljih baleta iz Boljšoj teatra. Sezona kreće u nedelju, 8. novembra i u okviru Boljšoja na bis će biti prikazana tri izvođenja iz poznatog teatra.

Ovogodišnji Boljšoj na bis će otovriti balet o najpoznatijoj ljubavi svih vremena – „Romeo i Julija“. Vanvremenska priča Vilijama Šekspira, napisana 1595. godine, oduzima dah koreografijom i sjajnim uspehom Sergeja Prokofjeva, a publika će moći da uživa u njoj u nedelju, 8. novembra od 16 časova. Njegovim poznatim melodijama, ritmičkom raznovrsnošću i univerzalnim temama, ova priča o nemogućoj ljubavi ostaje vanvremenski favorit, i ona je jedan od svetski najpopularnijih baleta.

Aleksej Ratmanski vraća se na moskovsku scenu sa svojom novom produkcijom Šekspirovog klasika. U Veroni, rivalstvo između porodica Kapuleti i Montegi donosi krvoproliće u gradu. Kada Kapuleti organizuju maskembal u čast njihove ćerke Julije, Romeo Montegi i njegov prijatelj Merkucio prisustvuju inkognito zbog mržnje koja kida ove dve kuće. Romeo i Julija se ludo zaljubljuju i zbunjeni su kad shvate da pripadaju rivalskim porodicama.

Zvezdani nastupi Aleksandra Volčkova i Ane Nikuline dali su poseban sjaj ovom remek-delu, učinivši besmrtnu priču o ljubavnicima iz Verone nezaboravnim iskustvom.

Karte su u prodaji, a za više informacija posetite www.cineplexx.rs.

 

Izvor: Naxi Media Mix-Cineplexx promo
Foto: Bigstock-OdessaA_L

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.